Egal cu scandal, între satelitul Ştiinţei şi echipa lui Mititelu

0
141

Un nou episod al derby-ul Craiovei, după cele două dispute de acum 5 ani, din Liga a II-a, s-a consumat de această dată la nivel de Liga a III-a, între echipa a doua a CS Universitatea, şi echipa lui Mititelu, FCU. Duelul a fost aprins cu o zi înainte de meci, când gazdele au anunţat că acces la meci vor avea numai abonaţii clubului, iar fanilor lui Mititelu le vor fi rezervate 300 de bilete, în sectorul oaspeţilor, preţul fiind unul simbolic – 2 lei. „Oaspeţi” sau „vizitatori” au fost numiţi Mititelu şi fanii săi atât pe site-ul oficial al gazdelor, dar şi pe tabelă sau pe biletul de meci. Iritaţi de ironia celor de la CS Universitatea, fanii lui Mititelu s-au mobilizat şi au încercat să pătrundă prin alte sectoare ale arenei decât cel care le fusese rezervat, fiind opriţi de forţele de ordine şi direcţionaţi către zona oaspeţilor. În cele din urmă, 300 de suporteri FCU au intrat pe stadion, dar abia la un sfert de oră după ce a început partida de pe „Extensiv”. Galeria Universităţii a renunţat la deplasarea de la Iaşi, pentru a-şi apăra puştii de la echipa secundă şi pentru a le da replica rivalilor locali. A început un duel al mesajelor şi scandărilor triviale, unicul moment de pace fiind cel în care s-a strigat din ambele părţi numele lui Ilie Balaci. Galeria lui Mititelu n-avea să termine însă meciul pe stadion. În startul reprizei secunde, fanii oaspeţi au aruncat petarde şi scaune către un jucător al Universităţii care încerca să execute o lovitură de colţ, iar arbitrul a decis întreruperea partidei pentru un sfert de oră, anunţând că la prima recidivă va fluiera terminarea jocului. Cu zece minute înainte de final, fanii lui Mititelu au dat foc unei pânze în sectorul propriu, aprinzându-se şi câteva scaune, din care a rezultat un fum negru, iar măsura a fost evacuarea galeriei oaspete. Pompierii au stins imediat incendiul, meciul continuând până la final.

Adrian Mititelu a fost şi el la meci, fiind întâmpinat cu înjurături de fanii gazdelor, care i-au strigat: „Parcă faci reclamă la cancer, de când a slăbit!”. Mititelu a replicat: „Bine că am scăpat de voi!”

 

Fotbal de slabă calitate

 

Pe teren, fotbalul a fost de nivelul Ligii a III-a, destul de modest, dar pe cei prezenţi la stadion i-a interesat mai puţin acest lucru, fiind preocupaţi de manifestarea rivalităţii locale. Gazdele au jucat din elan, iar oaspeţii din experienţă şi a rezultat o remiză oarecum echitabilă. Fiecare echipă a avut în teren jucători care au evoluat în Liga I, recent sau în urmă cu câţiva ani: Calancea, Borţa, R. Popa, Bic, Baicu, la gazde, respectiv: Ciucă, Dina, Florin Costea, Dănănae, S. Lupu, la oaspeţi.

Echipa lui Mititelu a avut două mari ocazii în prima repriză, printre care un şut în transversală. În finalul primei părţi, oaspeţii au rămas în inferioritate numerică, Dănănae primind un galben pentru fault şi imediat „roşu” pentru proteste. Satelitul Universităţii a fost mai aproape de victorie în partea a doua. După ce echipele au revenit de la vestiare, la întreruperea din repriza secundă, Vulpe a obţinut un penalty, dar Ovidiu Bic, mijlocaşul adus de Craiova de la Mediaş pentru 200.000 de euro, a tras în bară, nici Baicu nereuşind să prindă poarta, în continuarea fazei. Luis Niţu avea să deschidă scorul pentru echipa a doua a Universităţii, cu un şut spectaculos în vinclu. Intrat în partea a doua, Florin Costea a egalat în minutul 82, profitând de o eroare în defensiva echipei lui Dragoş Bon.

După meci, fostul golgheter al României, Florin Costea, a declarat: „Un asemenea meci nu trebuia să se dispute, văd şi eu acum că lumea este împărţită. Nu ştiu de ce această agitaţie din tribune, nu trebuia să se ajungă la bătăi, înjurături, nu ştiu de ce nu familia mea nu a fost lăsată pe stadion, nu înţeleg de ce m-au înjurat nişte suporteri care cândva mă aclamau”.

 

Mesajele galeriei Universităţii Craiova:

 

„Am auzit că vine circu-n oraş şi am venit să ne amuzăm şi noi/Să vedem câţi aţi mai rămas să staţi capră la brutar/Şi să cântaţi când vă dau tonul angajaţii săi”

 

„Azi biletul costă cât un mititel: 2 lei/Atât valoraţi… avem în faţă 300 de mititei!”

 

„Continuitatea în patron nu există/Echipa brutarului e doar o copie sinistră!”

 

„Asta e realitatea/Marca dă identitatea”

 

„Nu mai înjuraţi stăpânul/Că se-apropie Crăciunul”

 

“Cine ţine cu clona, sa-i f… familia! Când o spunem noi, e corect, când o spuneţi voi, e incest”

 

„Liderii voştri sunt bodyguarzii copiilor lui mititelu/Vă pretaţi la orice, cât timp vă plăteşte chelu’…”

 

„Înjuraţi legendele Ştiinţei cât sunt încă în viaţă/Apoi la înmormântări vă prefaceţi afectaţi/Nu mai merge, ştim deja rolurile pe care pentru mititelu le jucaţi”

 

„Dacă n-ar fi internet/Aţi muri încet-încet…”

 

„Azi m… PSD strigaţi/În 2012 afişe pentru ei lipeaţi”

 

“Fiecare secundă o trăiţi raportându-vă la noi/ Prostituatele sunteţi voi”