Peste 100 de șoferi sancționați pentru viteză excesivă

0
100

Peste 220 de sancțiuni au fost aplicate de polițiștii de la Rutieră în urma acțiunilor desfășurate pe drumurile din Dolj, dar și în Craiova, la acest sfârșit de săptămână, 120 dintre acestea vizându-i pe șoferii care au depășit viteza legală.

La acest sfârșit de săptămână, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Dolj – Biroul Drumuri Naționale și Europene și cei din cadrul Biroului Rutier Craiova au executat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere cauzate de încălcarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto. Polițiștii au acționat pe principalele drumurile naţionale din judeţ și pe arterele principale din municipiul Craiova pentru conștientizarea șoferilor și a pasagerilor cu privire la importanța purtării centurii de siguranță.

În cadrul activităților desfășurate au fost constatate și aplicate 223 de sancțiuni contravenționale, valoarea amenzilor fiind de peste 61.000 lei, dintre care 120 pentru viteză neregulamentară, 20 amenzi pentru neportul centurii de siguranță, iar 20 pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare.

Vitezomanul acțiunii a fost un craiovean de 31 de ani, Sorin Z., depistat conducând un autoturism Volkswagen, pe bulevardul „Dacia” din municipiu, cu viteza de 97 km/h. Conducătorul auto a fost sancționat cu amendă în conformitate cu prevederile legale, după cum au precizat reprezentanții IPJ Dolj.