Înscrieri la a III-a ediție a Audiției Naționale – festival dedicat tinerilor actori

0
109

UNATC „I.L. Caragiale” București anunță deschiderea înscrierilor pentru cea de-a III-a ediție a Audiției Naționale – festival dedicat tinerilor actori și studenților din ultimul an de studiu, specializarea Arta Actorului, de la toate universitățile din țară, de stat și private, cu vârsta până în 35 de ani. Desfășurat sub formă de competiție, festivalul este o ocazie importantă de afirmare la început de carieră artistică în teatru și film, de cunoaștere a colegilor de generație și de explorare a unor metode și tehnici de lucru pe care tinerii au șansa să le împărtășească.

În prima etapă concurenții se înscriu până pe data de 16 noiembrie, prin trimiterea CV-ului și a unei înregistrări de 7-10 minute a unui one man show / one woman show la alegere, pe adresa auditienationala@unatc.ro. Înregistrările vor fi evaluate în perioada 17-23 noiembrie de un juriu alcătuit din profesori ai UNATC București: Ștefan Velniciuc, Radu Gabriel, Florin Grigoraș, Anca Ioniță, Bogdana Darie. Numele finaliștilor vor fi anunțate pe 25 noiembrie. Actorii din cele mai apreciate înregistrări vor participa la cea de-a doua etapă a Audiției, din 7, 8, 9 decembrie. La UNATC, ei vor susține live, one man /one woman show-ul de 7-10 minute trimis pe suport video la înscriere, în fața unui juriu final din care fac parte Alexandru Darie – directorul Teatrului Bulandra, George Ivașcu – directorul Teatrul Metropolis, George Mihăiță – directorul Teatrul de Comedie, Marilena Țepuș – directorul Teatrul Nottara, Mihaela Păun – directorul ArCuB, Paul Chiribuță – decanul Facultății de Teatru și regizorul de film Alexandru Maftei.

Premiile constau în roluri oferite de directorii teatrelor partenere în spectacolele din stagiunea 2015-2016 și în roluri acordate de regizorii de film. De asemenea, câștigătorii vor primi și premii în bani.