Deschiderea anului universitar, la Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova

0
726

Toamna anului 2023 aduce o nouă generație de studenți în anul I la Facultatea de Drept a Univerității din Craiova. Astăzi, 2 octombrie, la sediul Facultăţii a avut loc deschiderea oficială a noului an universitar. La manifestare a participat şi preşedintele Curţii de Apel din Leon – Spania.

Peste 600 de “boboci”, studenți la ciclurile de licență, specializările drept și științe administrative au păşit, azi, 2 octombrie,  pentru prima data în prestigioasa instituție de educație juridică din Oltenia. Cu emoție și bucurie, cu un plan de carieră bine conturat, pregătiți pentru explorarea profesiilor juridice, studenții au fost întâmpinați de profesioniști ai dreptului, în Aula Magna ”Ion Dogaru”. Primul curs din viața de studenți a fost marcat printr-o serie de miniprelegeri care fac parte din tradiția inaugurării noului an universitar. “Ne bucurăm de prezența în prezidiu a Președintelui Curții de Apel Leon din Spania, doamna judecător Ana del Ser Lopez, care le va vorbi studenților despre ”Judecătorul național ca judecător european”. Prezența doamnei judecător la Craiova se datorează implementării proiectului finanțat de European Judicial Training Network de care beneficiază Curtea de Apel Craiova în parteneriat alături de Curtea de Apel Leon din Spania. Seria proiectelor juridice va continua și în acest an, studenții Facultății de Drept se vor bucura de stagii de practică susținute la intanțele de judecată și la cabinetele de avocatură și notariat, la instituțiile publice din Craiova, la departamente juridice și de management ale antreprenorilor olteni. Proiectele Erasmus destinate studenților le vor asigura acestora pregătirea juridică europeană la prestigioase instituții de educație juridică din Europa cu care Facultatea de Drept are protocoale de colaborare. Astfel, studenții vor deprinde abilitățile necesare pentru exercitarea profesiilor juridice și nu numai”, a precizat prof.univ.dr. Gabriel Olteanu, decan al Facultăţii de Drept a Universităţii din Craiova .

Au cuvântul “bobocii”

Cele care au intrat , de pe primul loc, la Facultatea de Drept, au cuvântul. ”Uitându-mă spre orizontul cunoașterii, pot distinge un viitor luminos la aceasta facultate de prestigiu. Acest nou capitol reprezintă un continuu proces de formare unde viitorii noștri dascăli ne vor cultiva valorile fundamentale necesare pentru a avea reperele corecte in viața. Am ales aceasta facultate datorita paletei variate de traiectorii profesionale pe care mi-o oferă. De altfel,consider ca justita este un îndreptar moral ce reglementează orice societate optima. Le doresc tuturor studenților ca acest drum pe care vor păși sa ii mobilizeze cu scopul de a-și atinge idealurile” – studenta Gherghina Andreea care a intrat prima la Facultatea de Drept,  specializarea “Drept”; studenta Mari-Mara Rebeca, care s-a situat pe prima poziție la specializarea “Administrație publică”: ”Mi-am dorit sa studiez la Facultatea de Drept pentru oportunitățile pe care mi le oferă. Îmi place sa lucrez cu publicul, sunt o persoana sociabilă, responsabilă, dornică să mă implic în proiectele facultății și să lucrez în echipă. Sunt mândră să am astfel de preocupări!”