O fetiță din Izvoare, găsită după o noapte de căutări

0
563

Aseară, în jurul orei 20.30, polițiști din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Plenița au fost sesizați cu privire la faptul că o fetiță în vârstă de 9 ani, din comuna Izvoare, a dispărut de acasă după-amiază și nu a revenit.

Ample forțe de ordine, dar și localnici s-au mobilizat imediat pentru căutarea și găsirea fetiței Mihaela Marina: polițiști de la I.P.J. Dolj- Serviciul de Investigații Criminale, Poliția Municipiului Băilești, secțiile de Poliție Rurală 7 Plenița și 6 Giubega, jandarmi din cadrul I.J.J. Dolj și G.Mb.J Craiova, pompieri din Detașamentul de Pompieri Băilești, polițiști de frontieră de la Sectorul de Poliție de Frontieră Calafat și aproximativ 40 de voluntari.

Au fost desfășurate activități specifice, continue și constante, fiind folosiți doi câini de urmă, atât la cercetarea la fața locului, cât și la verificările în teren. Au fost vizate eventuale trasee parcurse de minoră, fiind folosite dispozitive cu termoviziune și vedere pe timp de noapte.

Forțele de ordine au verificat toate terenurile extravilane, aproximativ 50 de kilometri, imobilele persoanelor cunoscute de minoră, instituții publice, dar și case și curți părăsite, clădiri dezafectate.

În urma mediatizării și a activităților de căutare, în această dimineața, în jurul orei 8.00, cu sprijinul unui tânăr din localitate, fetița a fost găsită pe un câmp, la aproximativ 8 km de la locul dispariției. Un echipaj de ambulanță a preluat minora pentru acordarea de îngrijiri medicale, aceasta fiind conștientă și cooperantă, aflată în ușoară hipotermie.

Din primele verificări, a reieșit faptul minora nu a fost victima vreunei infracțiuni. Tânărul care a găsit-o, în vârstă de 23 de ani, din Corlate, a fost felicitat, Inspectoratul de Poliție Județean Dolj acordându-i o diplomă de excelență.