Prof. univ. dr. Ion Rogoveanu, rector al UMF Craiova: „1 octombrie are o semnificaţie aparte, fiind începutul unei noi perioade de studiu”

0
486
Ieri,  „Aula Magna” a Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova a fost arhiplină, la deschiderea oficială a noului an universitar. Şi „boboci”, şi din ani mai mari, profesori şi părinţi au ţinut să fie prezenţi la începutul unui nou an academic, la una dintre instituţiile de elită ale învăţământului superior craiovean şi naţional, mai ales în domeniul medical.  În 2020, se vor împlini 50 de ani de la înfiinţarea Facultăţii de Medicină, la Craiova, iar mesajul rectorului UMF, prof. univ. dr. Ion Rogoveanu, tocmai pe acest segment s-a axat.
Amfiteatrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova a fost, ieri, arhiplin, studenţi din toţi anii de studiu, părinţi şi cadre didactice ţinând să fie prezenţi la deschiderea, oficială, a noului an universitar. A fost o ceremonie scurtă, dar concisă, iar cuvântul de început al noului an academic i-a aparţinut prof. univ. dr. Ion Rogoveanu, rector al UMF Craiova: „An de an, 1 octombrie are o semnificaţie aparte, fiind începutul unei noi perioade de studiu. Avem, aici, la UMF, cei mai buni absolvenţi ai ciclului liceal. În această instituţie se formează caractere, puse în slujba salvării vieţilor omeneşti. În 2020, se vor aniversa 50 de ani de la înfiinţarea Facultăţii de Medicină la Craiova. Voi, cei care păşiţi, de astăzi, în anul I, faceţi parte din generaţia semicentenară a studiilor medicale superioare la Craiova şi trebuie să duceţi mai departe tradiţia. Din această facultate au ieşit oameni de referinţă pentru oraş, regiune şi ţară. Suntem un standard al recunoaşterii competenţei”. Acesta n-a uitat să le mulţumească tuturor cadrelor didactice şi părinţilor studenţilor: „Toate rezultatele obţinute în aceşti ani nu puteau avea loc fără cadrele didactice care au pregătit studenţii. De asemenea, numai mulţumiri pentru părinţii care i-au îndrumat pe copii să îşi continue cariera, după liceu, la UMF Craiova. Ştim cu toţii câte sacrificii au fost făcute de-a lungul anilor”.

Studenţii vorbesc
Studenţii care au fost, ieri, prezenţi, la Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova , la deschiderea anului universitar, erau plini de voioşie şi convinşi şi totul va fi bine.  Dacă „bobocii” aveau emoţii, având lângă ei părinţi şi prieteni, cei din anii mai „mari” au depăşit acest prag şi au fost de acord să vorbească atât cât se poate de deschis de anii petrecuţi la UMF Craiova. Roberta Vilău  este în anul IV şi îşi aduce aminte de prima zi la UMF: „Parcă şi acum simt emoţiile când am păşit, pentru prima dată, aici. Îi văd pe cei din anul I şi mă simt ca ei. Pentru mine este o mândrie că sunt la UMF Craiova, deoarece am şi voi avea de învăţat de la toate cadrele didactice”. La rândul său, Mihnea Florescu, tot în anul IV, ne-a spus: „Sunt de acord cu colega mea şi, la fel, mă simt onorat că sunt student aici. Au fost şi vor fi ani de experienţă”.