Satelitul Ştiinţei s-a „sinucis” la Sibiu

0
164

Echipa a doua Universităţii Craiova a pierdut, din cauza unor uriaşe gafe în apărare, duelul sateliţilor cu Hermannstadt II

„Speranţele” fotbalistice ale Sibiului sunt mai bune decât ale Craiovei, ori astfel s-ar traduce duelul dintre echipele-satelit ale AFC Hermannstadt şi Universităţii, care a avut loc în week-end-ul trecut. După ce s-a împiedicat de o formaţie care avea numai un punct, echipa a doua a Ştiinţei a cedat în faţa unei alte codaşe, deşi a condus la pauză cu 1-0, prin reuşita lui Jovan Markovic, care a reluat cu capul centrarea lui Trancă. Curtean şi Criştin au punctat însă în decurs de câteva minute, după pauză. Primul, după o greşeală în apărare a lui C. Ion, iar al doilea, la faza următoare, pe o gafă uriaşă a lui Dică, portar recidivist, care a înlesnit şi în runda trecută un gol al adversarilor. Dragoş Bon a utilizat formula: Dică – Puțaru (75 Dobre), C. Ion, Țoiu, Juncu – Șerban, Țegle – Vulpe (60 Dinu), V. Constantin (cpt.), Trancă (78 Nițu) – Markovic. Universitatea II a rămas pe locul 11, iar în etapa viitoare va avea ocazia unei victorii, fiindcă va juca pe „Extensiv“ împotriva formației Viitorul Domnești, lanterna roşie, care nu are niciun punct şi probabil nici nu va acumula în acest sezon. Meciul este programat sâmbătă, de la ora 14, cu câteva ore înaintea duelului de pe „Ion Oblemenco”, dintre prima echipă a Ştiinţei şi AFC Hermannstadt.

Pe Viitorul Domneşti tocmai a „executat-o” în deplasare, cu 2-0, o altă echipă doljeană, CSO Filiaşi, pentru care au punctat Unguru şi Ghighilicea, în prima repriză. Antrenorul Mugur Guşatu a mizat pe: Bobonete – M. Șchiopu, R. Vulpe, A. Lupu, D. Tereche – Fl. Gheorghișor (70 D. Stăiculescu), D. Stancu, D. Unguru, I. Crețu (84 L. Borhot) – C. Dinu (55 F. Crușoveanu), Cl. Ghighilicea (71 R. Negrescu). CSO Filiași a urcat pe locul trei, cu 13 puncte, iar în etapa viitoare va întâlni pe stadionul „Chimia“ pe Flacăra Moreni, confruntarea fiind programată vineri, de la ora 15. În sfârşit, echipa lui Adrian Mititelu a învins şi ea, la Severin, cu 3-1, pe FCM Alexandria, goluri marcate de: Lupu, Bălan şi Zimţa. Echipa lui Mititelu este pe 7, cu 11 puncte şi joacă în etapa viitoare cu Flacăra Horezu, în deplasare, sâmbătă, de la ora 15.

Juniorii Universităţii au debutat cu dreptul în Liga Elitelor

Ambele echipe de juniori ale Universităţii Craiova au câştigat la debutul în noua ediţie a Ligii Elitelor. Formaţia under 19, pregătită de Bruno Vienescu, s-a impus cu 3-1 în deplasare, pe sinteticul de la Slatina, în faţa gazdei, CSS, goluri marcate de Dobre, Zbona şi Boştină. Craiovenii au evoluat în formula: Preduţ – Negrea, Constantinescu, Rezeanu, Pătulea – Popescu, Dobre – Zbona, Moga, Baiaram – Moldovan, pe parcurs intrând: Simon, Sima, Boştină, Pascu şi Neaga. Tot cu 3-1 s-a impus şi formaţia under 17 a Universităţii, în faţa suratei CSJ Ştiinţa U Craiova, formaţie considerată gazdă la duelul de la complexul de la Aeroport. Mitran, Popa şi G. Vulpe au punctat pentru formaţia Universităţii, iar Furişi a redus din diferenţă pentru trupa de la CSJ. La gazde, antrenorul Radu Vitan a folosit formula: Ogarcă – Pârvu, Dicu, Pisică, Smeu, Nețoiu, Croitoru, Găină, Mitru, Ricman, Furiși.  Au mai intrat: Stanca, Grădinaru, Miere, Olaru. La oaspeţi, Nelu Petrişor a început cu: Păușescu – Militaru, Stan, Mitran, Andrei, Guță, Negrea, Popa, Danciu, Ruican, Viespe.  Au mai intrat: Geru, Popescu, Florea, Cristea. Universitatea Craiova  U 17 va sta în runda următoare , în vreme ce juniorii de la CSJ se vor deplasa la Miercurea Ciuc pentru disputa cu AFK Csikszereda.