Razie de amploare în Craiova şi judeţ

0
280

Poliţiştii IPJ Dolj, sprijiniţi de jandarmi, au organizat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o razie de amploare în Craiova, dar şi în judeţ, pentru combaterea faptelor cu violenţă şi a infracţiunilor rutiere. Au fost verificate peste 100 de baruri şi discoteci, poliţiştii doljeni au oprit în trafic pentru control 820 de autovehicule, în total fiind aplicate amenzi în valoare de peste 70.000 lei. În plus, s-au întocmit şi 16 dosare penale pentru infracţiunile constatate.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj au anunţat că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a fost organizată o razie pentru prevenirea şi combaterea faptelor cu violenţă, a altor fapte antisociale care se comit în zona barurilor şi discotecilor, precum şi a abaterilor la regimul circulaţiei rutiere, în municipiul Craiova şi judeţul Dolj. La această activitate au participat 229 de poliţişti din cadrul formaţiunilor de rutieră, ordine publică şi investigaţii criminale ale IPJ Dolj, precum şi 18 jandarmi. Oamenii legii au instituit 43 de filtre rutiere, au verificat 110 baruri şi discoteci şi au legitimat 1.104 de persoane, din care 130 au fost controlate corporal, iar în 36 de cazuri oamenii legii le controlat inclusiv bagajele. Tot în cadrul acestei acţiuni, 25 de persoane au fost conduse la sediile subunităţilor de poliţie pentru verificări. De asemenea, poliţiştii doljeni au oprit în trafic pentru control 820 de autovehicule, oamenii legii controlând atât documentele şoferilor, pasagerilor, cât şi documentele vehiculelor şi interiorul autoturismelor. În plus, au fost constatate 16 infracţiuni  (6 de natură judiciară şi 10 la regimul circulaţiei rutiere), 15 persoane fiind suspecte de comiterea acestor fapte. „Poliţiştii au aplicat şi 179 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor fiind de 73.190 lei. Au fost reţinute 23 de permise de conducere (din care 13 pentru conducere sub influenţa alcoolului) şi au fost retrase 8 certificate de înmatriculare”, a precizat inspector principal Cătălin Dochia, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Prins cu pistolul în maşină

În timpul raziei, lucrătorii Secţiei 3 Poliţie Craiova, împreună cu un echipaj de jandarmi din cadrul IJJ Dolj, la un filtru rutier pe strada Henri Coandă din Craiova, în zona Pieţei Eroilor, au oprit pentru control un autoturism Mercedes Benz, condus de P. L., de 26 de ani, din Craiova. La controlul efectuat de poliţişti în torpedoul autoturismului, a fost gasită o armă neletală pentru autoapărare, cu gaze, supusă autorizării, fără muniţe, COLT, de calibru 9 mm, despre care bărbatul a declarat că a achiziţionat-o din Austria. Arma a fost ridicată de poliţişti, care au întocmit în cauză dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi contrabandă calificată.

Tot poliţiştii Secţiei 3 Craiova au depistat, în două baruri, unul situat pe strada Petre Ispirescu din municipiu, şi cel de-al doilea pe A. I. Cuza, doi tineri, de 26, respectiv 25 de ani, care aveau asupra lor cuţite, pe numele lor fiind întocmite dosare de cercetare penală pentru „port fără drept de obiecte periculoase”, după cum a mai precizat inspector principal Cătălin Dochia.