Un regal de fotografie etnografică la Galeriile de Artă ale Cercului Militar

0
310

Inițiat în urmă cu patru ani, Salonul Național de Artă Fotografică „Etnografica” de la Slatina urmărește tezaurizarea prin imagini a zestrei culturale de obiceiuri și tradiții, de meșteșuguri, de port popular și de arhitectură tradițională din România.

Salonul poposește, în fiecare an, în zone de unde provin câștigătorii, dar și în localități cu interes pentru fotografie în general. Asta și pentru că Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Olt, finanțatorul Salonului, are o îndelungată și fructuoasă colaborare cu mai multe fotocluburi și cinecluburi din România în zona fotografiei și filmului etnografic.

Popasul pe care Salonul de fotografie „Etnografica” îl face la Galeriile de Artă ale Cercului Militar din Craiova nu este deloc întâmplător, membri ai Fotoclubului „Mihai Dan-Călinescu” având premii și acceptări la mai multe ediții ale Salonului, dar și reprezentanți în juriul acestuia. Expoziția deschisă ieri cuprinde 40 dintre cele mai interesante fotografii acceptate, timp de patru ediții, în Salonul inițiat și organizat de artistul fotograf slătinean Valeru Ciurea, referent în cadrul CJCPCT Olt. Potrivit artistului fotografi col. (r.) Mircea Anghel, fotoclubului craiovean i-au revenit două mențiuni și are alte trei lucrări acceptate.