Studenţii trag semnalul de alarmă – „Your life matters: STOP smoking!”

0
342

Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Litere din Craiova  şi partenerii săi –   Convenţia Organizaţiilor Studenţeşti, Universitatea din Craiova, prin Centrul de Consiliere şi Orientare Profesională, Primăria Craiova şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dolj – organizează până pe 11 octombrie 2012 o serie de activităţi în cadrul proiectului „Your life matters: STOP smoking!”, al treilea schimb de tineri pe care ASFL îl va organiza şi care se concentrează asupra unei probleme foarte controversate a secolului al XXi-lea: efectele negative ale fumatului asupra sănătăţii noastre şi a mediului.

    45 de participanţi din 9 ţări europene (România, Franţa, Italia, Letonia, Cipru, Polonia, Malta, Spania şi Portugalia) vor participa la diferite ateliere de lucru şi prezentări pe această temă. Apoi, ei vor fi angajaţi într-o serie de activităţi în aer liber (tenis, badminton, fotbal, role, ciclism, dans, arte marţiale şi tae-bo) ca substitut pentru fumat şi, în acelaşi timp, vor pregăti o activitate de stradă şi o conferinţă publică pentru a atrage atenţia cetăţenilor cu privire la efectele acestui viciu. La finalul acestor activităţi vor invita oameni de toate vârstele la o petrecere unde fumatul şi alcoolul nu vor fi prezente. Activităţile din Craiova vor fi efectuate apoi în toate comunităţile locale ale participanţilor.

Activităţile vor fi bazate pe educaţia non-formală, pe un proces de învăţare şi de formare care va funcţiona în afara rutinelor sistemului educaţional formal. Metodele folosite în cele 10 zile vor fi: prezentări vizuale, lucrul în grup, discuţii de grup şi brainstorming, jocuri de rol şi piese de teatru, vizite de studiu, studii de caz, dezbateri de grup, vizite culturale şi excursii, practicarea de sporturi cu scop educativ, angajarea în activităţi de voluntariat şi conştientizare etc.