Opt familii din Preajba vor avea un acoperiş deasupra capului

1
78

În perioada 1-5 octombrie va avea loc cea de-a patra ediţie a evenimentului Big Build, care se va desfăşura în localitatea Preajba, din judeţul Dolj, şi unde se vor face 5 construcţii noi din cărămizi Wienerberger şi alte 3 unităţi, care sunt deja începute, pe un concept mai vechi – structură din lemn. La deschiderea oficială, care a avut loc ieri, a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, care a afirmat că este plăcut surprins de iniţiativa Asociaţiei Habitat for Humanity România, arătând disponibilitatea Consiliului Judeţean de  a se implica într-un viitor proiect de construcţie a unor locuinţe pentru familiile defavorizate.

„De pe vremea când au fost construite casele de la Rast nu am mai văzut atâta lume implicată într-un proiect care să se adreseze unor oameni aflaţi într-o situaţie materială nu tocmai bună, cărora acum li se construiesc nişte case. Sunt foarte plăcut surprins şi de aceea am dorit să fiu prezent astăzi (n.r. – ieri) în satul Preajba, comuna Malu Mare. Practic, opt familii din Preajba vor avea în scurt timp un acoperiş deasupra capului. Aş dori să le mulţumesc celor care au gândit acest proiect de ajutorare a persoanelor defavorizate că au ales judeţul nostru. Ştiu că nu sunteţi pentru prima dată în Dolj şi că aţi mai fost în Bechet, precum şi în alte zone. Undeva prin comuna Ostroveni avem încă oameni care trăiesc în bordeie. Comunitatea de acolo încearcă să-i scoată la lumină, însă cei care le locuiesc nu mai vor să le părăsească. Împreună eu cred că putem rezolva această problemă”, a sublinia Ion Prioteasa.


Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj:  „Dumneavoastră puneţi într-o nouă lumină voluntariatul. De multă vreme nu am mai auzit vorbindu-se cu atâta patos şi plăcere de voluntariat ca acum. Vă mulţumim că existaţi şi că puteţi face aceste lucruri deosebite pentru oamenii nevoiaşi”.

1 COMENTARIU

Comments are closed.