Coşmar cu repetiţie în Giurgiţa: Şi-a violat sora, la şapte ani după ce i-a făcut acelaşi lucru mamei sale

0
224

Un doljean de 29 de ani şi-a nenorocit mama şi sora, la interval de şapte ani. Bărbatul a fost arestat preventiv ieri, pe o perioadă de 29 de zile, pentru comiterea infracţiunilor de viol şi incest după ce şi-a ameninţat sora cu moartea şi a forţat-o să întreţină raporturi sexuale cu el. Autorul ieşise de 10 zile din puşcărie, unde a stat şapte ani – pedeapsă la care a fost condamnat pentru că şi-a violat mama.

Pare o poveste desprinsă din filmele de groază, însă este realitatea crudă, trăită de două femei, mamă şi fiică, ce nu au nici o vină decât că au adăpostit, fără să ştie, un monstru sub acoperişul lor. Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Segarcea şi Secţiei de Poliţie Rurală nr. 14 Bârca au fost anunţaţi, prin numărul de urgenţă 112, duminică dimineaţa, de Maria Booveanu, în vârstă de 23 de ani, din comuna Giurgiţa, că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, fratele ei, Ion Diaconu, în vârstă de 29 de ani, a ameninţat că o omoară cu un obiect înţepător, o sulă mai exact, şi a forţat-o să întreţină raporturi sexuale.

Poliţiştii au ajuns la locuinţa tinerei, au discutat cu ea, ulterior aceasta ajungând şi la sediul Poliţiei, unde a fost audiată, în baza plângerii depuse de femeie oamenii legii pornind după fratele ei. L-au găsit pe Ion Diaconu în localitate, l-au adus şi pe el la sediul subunităţii, iar împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea s-a luat decizia reţinerii bărbatului pe 24 de ore, pentru comiterea infracţiunilor de incest şi viol. Culmea este că, la audiere, bărbatul a recunoscut foarte relaxat comiterea faptei şi a spus că de vină ar fi chiar sora sa, căreia îi spusese să-i găsească o femeie.

Din nefericire, Ion Diaconu nu este la prima faptă de acest gen, oamenii prin localitate şi chiar familia sa susţinând că este un adevărat monstru. Asta pentru că, în urmă cu exact şapte ani, doljeanul a violat-o chiar pe cea care i-a dat viaţă.

Potrivit anchetatorilor, pe 21 septembrie 2005 Ion Diaconu a fost arestat preventiv pentru viol şi incest după ce, punându-i cuţitul la gât, şi-a forţat mama să întreţină raporturi sexuale cu el. Nu a mai ieşit din arest decât pentru a ajunge în Penitenciar, fiind condamnat prin sentinţa penală nr. 559 din noiembrie 2005 a Judecătoriei Segarcea (rămasă definitivă), la şapte ani de detenţie. Nu a beneficiat de eliberare înainte de termen pentru că nici după gratii nu a fost tocmai un „îngeraş”, astfel că a stat exact şapte ani în puşcărie.

A ieşit în urmă cu mai puţin de două săptămâni, mai exact pe 20 septembrie 2012. După 10 zile de libertate, şi-a nenorocit şi sora, astfel că acum s-a întors după gratii. Ieri, Ion Diaconu a fost prezentat de procurori Judecătoriei Segarcea cu propunere de arestare preventivă, propunere admisă de instanţă, care i-a emis bărbatului mandat pe o perioadă de 29 de zile. Şi mama şi sora monstrului îşi doresc să nu-l mai vadă niciodată. „M-a violat pe mine şi acum şi-a bătut joc şi de sora lui. Asta e monstru cu chip de om”, a spus Doina Booveanu, mama lui Ion Diaconu, care a trăit acelaşi coşmar ca şi fiica sa. Maria Booveanu, care are un copil în vârstă de 5 ani, spune că se gândeşte serios să plece din Giurgiţa, pentru că îi e teamă pentru viaţa ei şi a copilului şi nu vrea ca cel care şi-a bătut joc de ea să o mai găsească atunci când va ieşi din puşcărie.