Parada păpuşilor şi „Color splash”, în încheierea Festivalului Internaţional „Puppets Occupy Street”

0
103

O seară de poveste a încheiat, sâmbătă, cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional „Puppets Occupy Street”, în care păpuşi gigantice au defilat, pe acorduri muzicale, pe strada „A.I. Cuza”, o paradă a celor mai cunoscute şi îndrăgite personaje a fost îndelung admirată şi aplaudată în Piaţa „Mihai Viteazul”, iar spectacolul „Color splash” a adunat în Centrul Vechi sute de craioveni care au dansat şi au împrăştiat în aer pudră colorată.

Maratonul păpuşilor şi poveştilor ia sfârşit, astfel, după opt zile cu aproape 400 de evenimente organizate pe străzi, în parcuri, în grădini şi pieţe publice, bucurând publicul de toate vârstele. Evenimentul – cu tema Pământul – a avut invitaţi companii de teatru private și artiști independenți din 18 țări: Australia, Italia, Spania, Franța, Rusia, Turcia, Grecia, Argentina, Croația, Germania, Elveția, Belgia, Macedonia, Serbia, Bulgaria, Polonia, Finlanda și România.

„Puppets Occupy Street” este primul și unicul festival de arta animației din România, derulat exclusiv în spații neconvenționale, organizat de Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri” și finanțat de Primăria și Consiliul Local Municipal Craiova.