Și-a ucis soțul într-un acces de furie

0
408

O doljeancă de 45 de ani a fost reținută pentru 24 de ore, luni seara, pentru comiterea infracțiunii de omor. După o ceartă cu soțul ei, femeia l-a înjunghiat mortal cu o lovitură de cuțit. Ieri după-amiază magistrații Tribunalului Dolj au emis mandat de arestare preventivă pe 30 de zile pe numele femeii.

Potrivit reprezentanților Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care au coordonat cercetările în cauză, Augustina Sîrbu, de 45 de ani, și soțul ei, Liviu, de 41 de ani, amândoi din comuna Rast, locuiau cu chirie într-o cameră de la un cămin de nefamiliști din cartierul craiovean Lăpuș. Căsătoriți de 18 ani, cei doi soți nu aveau copii și stăteau în Craiova pentru că aici lucrau amândoi. Relațiile dintre cei doi soți erau însă extrem de tensionate în ultima vreme, vecinii spun că se certau des, lucru ce s-a întâmplat și luni după-amiază, când s-au întors de la serviciu. Femeia i-a reproșat că se apucase de băut și nu vine cu bani acasă, bărbatul a replicat și, supărată, Augustina a pus mâna pe un cuțit din bucătărie și fără să mai stea pe gânduri l-a lovit pe Liviu în zona subaxilară stângă.

Bărbatul a căzut la podea, pentru că lovitura îi atinsese inima. Speriată, Augustina a sunat pe 112, a spus ce a făcut, chemând la fața locului ambulanța și Poliția. Medicii de pe ambulanță ajunși la locuința celor doi n-au mai putut face însă nimic pentru bărbat, decât să constate decesul, după efectuarea cercetării la fața locului cadavrul fiind ridicat și dus la morgă pentru efectuarea necropsiei. Cât despre femeie, aceasta a recunoscut că se certau des și că într-un acces de furie l-a lovit cu cuțitul pe soțul ei fără să-și dea seama că lovitura au putea fi fatală. Augustina Sârbu a fost dusă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, a fost audiată de procurorul de caz care a emis pe numele ei ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind introdusă în arestul IPJ Dolj.

Ieri după-amiază a fost prezentată Tribunalului Dolj care a dispus arestarea preventivă a femeii pentru 30 de zile sub acuzația de omor: „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Dispune arestarea preventiva a inculpatei Sîrbu Augustina, pe o perioadă de 30 de zile, începând de la data de 01.09.2015, până la data de 30.09.2015, inclusiv. Cu contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu de la 01.09.2015”, se arată în încheierea de ședință a instanței.