Începe judecarea procesului! Arest la domiciliu menţinut pentru Cristina Calangiu şi ceilalţi doi funcţionari craioveni

0
351

Magistraţii Tribunalului Dolj au menţinut, ieri, măsura arestului la domiciliu faţă de Cristina Calangiu, fost viceprimar al Craiovei şi fost manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, dar şi faţă de funcţionarii Radu Smarandache şi Rodica Ţenea. Cei trei, împreună cu alţi trei funcţionari, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, şi va începe judecarea procesului întrucât s-a finalizat analizarea dosarului în procedura de cameră preliminară, contestaţiile inculpaţilor fiind respinse, luni, de Curtea de Apel Craiova. Următorul termen de judecată este stabilit pentru 30 septembrie a.c.

Tribunalul Dolj a respins, ieri, solicitarea Cristinei Calangiu, fost viceprimar al Craiovei şi fost manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, de eliberare din arest la domiciliu pentru a merge la muncă. Instanţa a menţinut măsura arestului la domiciliu atât faţă de ea, cât şi faţă de funcţionarii craioveni Radu Smarandache şi Rodica Ţenea: „Respinge cererea de părăsire a imobilului în vederea prezentării la locul de muncă formulată de inculpata Calangiu Cristina Mariana. Menţine măsura arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpaţii Smarandache Radu, Ţenea Rodica şi Calangiu Cristina Mariana. Menţine măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpata Munteanu Ioana. Pronunţată în şedinţa publică de la, 01.09.2015”, se arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului Dolj.

Mai mult, în cursul zilei de luni, 31 august a.c., Curtea de Apel Craiova a respins contestaţiile formulate de inculpaţi împotriva încheierii judecătorului de cameră preliminară de la Tribunalul Dolj, care a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul DNA prin care şase persoane au fost trimise în judecată în acest dosar vizând comiterea unor fapte de corupţie. Astfel, va începe judecarea procesului, următorul termen fiind stabilit pentru 30 septembrie a.c.

Reamintim că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul Teritorial Craiova au dispus, pe 11 mai a.c., trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a fostului viceprimar al Craiovei, Cristina Calagiu, dar şi a altor cinci funcţionari publici. Este vorba despre Radu Smarandache, şef serviciu din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Dolj, Rodica Ţenea, consilier juridic în cadrul Direcţiei Juridice din cadrul Primăriei municipiului Craiova (ambii aflaţi în arest preventiv), Ioana Munteanu (sub control judiciar), Maria Manolache, director general adjunct, în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Dolj şi Lavinia Carmen Oprea, şef  Centrul de Consiliere şi Asistenţă Specializată pentru Persoanele cu Tulburări de Spectru Autist din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Dolj, toţi acuzaţi de infracţiuni de corupţie – trafic de influenţă – mai puţin Carmen Oprea în sarcina căreia s-a reţinut favorizarea făptuitorului întrucât l-a anunţat pe Smarandache că este în vizorul anchetatorilor.