Real Madrid şi Man United continuă acuzele reciproce după “cazul De Gea – Navas”

0
272

Real Madrid şi Man United continuă acuzele reciproce după ratarea tranzacţiei în care erau implicaţi portarii De Gea şi Navas. Ambele cluburi şi-au expus punctul de vedere, considerându-se fără vină în eşecul transferurilor.

Man United a reacţionat aseară:

“- Manchester United nu a căutat să intre în contact cu Real Madrid pentru transferul lui David. David este un membru cheie al echipei noastre, iar preferinţa clubului era să nu-l vândă.

– Nu am primit nicio ofertă pentru David până ieri

– La ora prânzului, ieri, Real Madrid a făcut prima ofertă pentru cumpărarea lui David. S-a ajuns la o înţelegere între cluburi, Navas urmând să fie transferat pe Old Trafford. Cele două înţelegeri erau dependente una de cealaltă.

– În ultimele ore ale procesului, când Navas se afla la baza de pregătire a lui Real Madrid, clubul Real Madrid pregătea documentele pentru procesarea transferurilor lui David și navas. Manchester United avea doar documentele proprii în posesie.

– Manchester United a transmis spre Real Madrid documentele de transfer pentru ambii jucători la ora 20:42 BST (21:42 ora Spaniei). Documentele pentru David au fost returnate de Real Madrid, fără pagina cu semnături, la 22:32 BST (23:32 ora Spaniei).

– La 22:40 BST (23:40 ora Spaniei), cu câteva minute înainte de deadline, Manchester United a primit documentaţia cu schimbări majore, care puneau tranzacţia în pericol. Abia la 22:55 BST (23:55 ora Spaniei) Manchester United a primit de la Real Madrid documentele necesare pentru anularea contractului lui David

– În acest moment, documentaţia pentru Navas nu fusese returnată de Real Madrid

– La 22:58 BST (23:58 ora Spaniei), acordul de transfer a fost trimis înapoi de Manchester United, uploadat în TMS (sistemul FIFA) şi acceptat, totul înainte de data limită

– Înţelegem că mutările nu s-au putut realiza deoarece:

– Real Madrid nu a urcat la timp în TMS (sistemul FIFA) documentele pentru transferul lui David (Mancehster United a făcut-o

– Real Madrid nu a trimis la timp documentele pentru transferul lui David Ligii Profesioniste din Spania, se pare că asta s-a întâmplat la 28 de minute după expirarea termenului limită

– Clubul este încântat că favoritul fanilor şi de două ori Jucătorul Anului, David de Gea, rămâne jucătorul lui Manchester United.

Înainte de aceasă reacţie, Real Madrid emisese un comunicat în 10 puncte:

“1. Manchester United nu a deschis negocierile pentru drepturile federative ale lui De Gea până ieri (n.r. 31 august) dimineață.

2. Real Madrid, în ciuda greutăților de operare într-un timp atât de scurt, a acceptat începerea discuțiilor.

3. Când Manchester United a acceptat negocierile, jucătorul Realului, Keylor Navas, a purtat discuții cu clubul britanic, care ne-a informat că este în contact cu agentul fotbalistului.

4. Real Madrid și Manchester United au ajuns la un acord rapid pentru cele două transferuri. După redactarea documentelor oficiale, întocmite la timp pentru a fi procesate de FIFA Transfer Matching System (TMS), Real Madrid a trimis actele către Manchester United la ora Spaniei 13:39.

5. Manchester United ne-a trimis documentele modificate în termenii doriți opt ore mai târziu, la ora Spaniei 21:43. Nefiind tocmai relevante pentru noi, schimbările au fost acceptate imediat de Real Madrid, pentru ca oficializarea transferurilor să fie urgentată.

6. Real Madrid, după obținerea semnăturilor lui De Gea și Keylor Navas, a trimis contractele completate la ora Spaniei 23:32. După aceea, am așteptat documentele semnate de United.

7. Manchester United a ajuns la un acord final cu reprezentanții lui Keylor Navas la ora Spaniei 23:53, iar la acel moment au fost trimise actele către fotbalist, pentru a fi semnate.

8. Manchester United a trimis prin TMS datele contractului lui David De Gea până la ora Spaniei 00:00, dar nu și pe cele ale lui Keylor Navas. Real Madrid a primit documentația completă la ora Spaniei 00:02, moment în care am încercat introducerea datelor în sistemul TMS, care era deja închis.

9. La ora Spaniei 00:26, FIFA a invitat Real Madrid să completeze datele transferului lui David De Gea, având în vedere că perioada de transferuri din Anglia era încă deschisă. Real Madrid a preferat să denunțe contractul la Federație, știind că termenul fusese depășit.

10. Pe scurt, Real Madrid a făcut tot ceea ce a fost necesar la acel moment pentru finalizarea celor două transferuri.”