Craiovean după gratii pentru agresarea a doi poliţişti

0
118

Un craiovean de 36 de ani, Ştefan Cantemir Mitre, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru două infracţiuni de ultraj comise în concurs. Mai exact, bărbatul a bătut doi poliţişti de la Biroul Rutier Craiova care l-au oprit în trafic, pe Calea Bucureşti din municipiu, vineri dimineaţa, şi i-au cerut documentele. După agresiune a fugit, însă a fost prins şi a ajuns după gratii. Mitre este un cunoscut al oamenilor legii pentru că a mai fost cercetat şi chiar condamnat definitiv, anul trecut, pentru implicare într-un scandal cu împuşcături petrecut în toamna lui 2007 în cartierul George Enescu.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au formulat, vineri, 29 august a.c., propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pe numele lui Ştefan Cantemir Mitre, de 36 de ani, din Craiova, pentru două infracţiuni de ultraj comise în concurs. Mai exact, craioveanul a agresat doi poliţişti ai Biroului Rutier Craiova, care l-au oprit regulamentar în trafic şi i-au cerut documentele.

Potrivit reprezentanţilor Parchetului, în sarcina craioveanului s-a reţinut faptul că, în dimineaţa zilei de 29 august, în loc public, a exercitat acte de violenţă fizică asupra a doi poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Cei doi poliţişti au suferit leziuni pentru vindecarea cărora au nevoie de 3-4, respectiv 5-6 zile de îngrijiri medicale, conform certificatelor eliberate de medicii legişti. „În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor circumstanţelor în care s-au petrecut faptele, cu inculpatul în stare de arest preventiv, pentru două infracţiuni de ultraj comise în concurs”, ne-a declarat procuror Daniela Barbu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

Mai exact, vineri dimineaţa, în jurul orei 4.00, un echipaj format din doi poliţişti ai Biroului Rutier Craiova care acţiona pe Calea Bucureşti, la intersecţia cu strada „Horia”, a oprit maşina în care se afla Ştefan Cantemir Mitre, oamenii legii cerându-i acestuia documentele. Craioveanul a refuzat să se legitimeze, a făcut scandal, i-a lovit pe cei doi oameni ai legii apoi a fugit. A fost prins foarte repede de poliţişti, fiind dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova pentru audieri. Mitre se află în perioada termenului de încercare, după ce, în octombrie anul trecut, a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 3 ani, pentru participarea la scandalul cu împuşcături petrecut la intersecţia străzilor „Războieni” şi „Peneş Curcanu” din cartierul craiovean George Enescu, de pe 10 septembrie 2007.

”Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Mitre Cantemir Ştefan, pe o durată de 30 zile, de la 29.08.2014 la 27.09.2014, inclusiv. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 29.08.2014, ora 17,05”, se arată în încheierea de şedinţă a Judecătoriei Craiova. Bărbatul a atacat hotărârea Judecătoriei, contestaţia sa urmând să se judece la Tribunalul Dolj în cursul acestei săptămâni.