Agresorul din Craioviţa Nouă, trimis la Jilava pentru expertiza psihiatrică

0
96

Florin Ghiţulescu, bărbatul de 30 de ani, din Craiova, extrem de violent, care ameninţa cu cuţitul trecătorii din părculeţul din zona Racheta, cartierul Craioviţa Nouă, şi care a fost împuşcat în picioare de poliţiştii Secţiei 5 Craiova, a fost transferat la Penitenciarul Jilava din Bucureşti. Aici va fi supus expertizei medico-legale psihiatrice pentru a se stabili dacă a avut discernământ în momentul când l-a bătut crunt pe tânărul de 27 de ani care i-a ieşit în cale. Acesta a ieşit din comă, însă este în continuare internat la Terapie Intensivă şi va fi audiat după ce starea sa de sănătate se va îmbunătăţi.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care anchetează incidentul petrecut săptămâna trecută în cartierul craiovean Craioviţa Nouă, au dispus în cauză efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice a lui Florin Ghiţulescu, bărbatul oprit de poliţişti cu focuri de armă, pentru a se stabili dacă a avut discernământ în momentul comiterii faptelor. Tocmai de aceea, la o zi după ce pe numele său s-a emis mandat de arestare pe 30 de zile pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor, Florin Ghiţulescu a fost transportat la Penitenciarul Jilava din Bucureşti, după cum au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Florin Ghiţulescu, pentru tentativă la infracţiunea de omor şi au formulat propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, propunere admisă de instanţă joia trecută. „Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, în seara de 26.08.2014, în timp ce se afla într-un cartier de pe raza municipiului Craiova, inculpatul a exercitat acte de violenţă asupra victimei C.C.I. (n.r. – Camen Ionel), aplicându-i mai multe lovituri cu piciorul în zona capului, cauzându-i leziuni grave ce i-au pus viaţa în primejdie. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Reamintim că incidentul pentru care a fost arestat Florin Ghiţulescu s-a petrecut marţi 26 august a.c., seara, în cartierul Craioviţa Nouă, iar oamenii legii n-au avut altă soluţie decât să-l oprească trăgând mai multe focuri de armă spre el, pentru că agresorul, bolnav psihic, fugit din Clinica de Psihiatrie I, de lângă Parcul „Nicolae Romanescu”, îşi bătuse tatăl şi pe Ionel Camen, de 27 de ani, din Craiova, şi sărise cu cuţitul la poliţişti. În acest moment, tânărul de 27 de ani a ieşit din comă, este conştient, însă este în continuare internat la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, sub supraveghere medicală. Anchetatorii urmează să-l audieze cu privire la incident zilele următoare, când starea sa de sănătate şi medicii vor permite acest lucru.