Copil transportat în Bucureşti, în stare gravă, după ce s-a autoincendiat

0
127

Un băiețel în vârstă de 12 ani, din comuna Terpezița, a fost transportat la Spitalul de Arși din București, sâmbătă seara, cu elicopterul SMURD, după ce a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova cu arsuri de gradul II și III pe aproximativ 85 la sută din suprafața corpului. Din cercetările polițiștilor s-a stabilit că băiatul a încercat să aprindă focul într-o sobă dintr-o anexă a locuinței și s-a stropit cu motorină.

Conform reprezentanților IPJ Dolj, sâmbătă seara, în jurul orei 18.00, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Craiova au fost anunțați de Mihaela P., de 39 de ani, din comuna Terpeziţa, că fiul său, Iliuță, în vârstă de 12 ani s-a autoincendiat accidental. La fața locului au ajuns oamenii legii și o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță Dolj, iar din primele cercetări ale oamenilor legii s-a stabilit că că minorul a mers într-o dependinţă a locuinţei în care se afla o sobă pe lemne şi a încercat să aprindă focul în interior aruncând motorină dintr-o sticlă. S-a stropit însă și el, astfel că l-au cuprins flăcările și s-a autoincendiat suferind arsuri de gradul II și III pe aproape întreaga suprafaţă a corpului.

„Minorul a fost transportat în stare gravă cu ambulanţa la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Polițiștii fac cercetări în continuare în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Medicii de la Spitalul de Urgență Craiova au decis ca minorul să fie transportat de urgență cu elicopterul SMURD la Spitalul de Arși din București, unde Iliuță a și ajuns, sâmbătă seara.