Prima vopsitorie Ford din Europa în care s-a implementat procesul de vopsire “3 WET”

0
206

         Secția de Vopsitorie a uzinei Ford din Craiova este una dintre cele mai moderne din întreaga lume, prezentând numeroase elemente de unicitate. Aceasta este prima vopsitorie Ford din Europa în care s-a implementat procesul de vopsire “3 WET”, constând în aplicarea a trei straturi “ud pe ud”– grund, bază și lac.

De la începutul producției Ford la Craiova au fost vopsite peste 400.000 de caroserii pentru care s-au folosit 2.000.000 kg de vopsea. Ford investește și la Craiova în tehnologii menite să reducă nivelul de emisii, toate acestea cu scopul de a proteja mediul înconjurător. Astfel, Secția de Vopsitorie este integrată în programul de “100% segregare a deșeurilor” (“Zero Waste to Landfill”). De asemenea, de anul trecut se folosește doar vopsea fără solvenți, utilizându-se un sistem inovativ de uscare cu infraroșu.

“Modelul EcoSport vine cu numeroase opțiuni de personalizare, astfel ca sunt posibile până la 79 de combinații de culori. Aproximativ 30% dintre exemplarele EcoSport produse la Craiova sunt livrate în configurația Two Tone”, a declarat Mircea Baluță, Manager al Zonei de Vopsitorie a uzinei Ford Craiova.