Razie rutieră pe drumurile din judeţ

0
87

Aproape 200 de autovehicule au fost verificate în trafic, ieri, pe drumurile din judeţ dar şi în Craiova, în cadrul unei acţiuni a poliţiştilor de la Rutieră, vizând verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale referitoare la acordarea de prioritate pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii. Oamenii legii au aplicat amenzi de peste 17.000 lei şi au reţinut patru permise de conducere.

rutiera 3Reprezentanţii IPJ Dolj au anunţat că, ieri dimineaţă, zeci de poliţişti rutieri s-au aflat pe drumurile din judeţul Dolj, în cadrul unei acţiuni preventive pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră. Poliţiştii rutieri au urmărit verificarea modului cum sunt respectate prevederile legale referitoare la acordarea de prioritate pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii, în scopul reducerii victimizării prin accidente rutiere a acestei categorii de participanţi la trafic. Astfel, în doar câteva ore, oamenii legii au verificat proape 200 de autovehicule, iar în urma neregulilor costatate au aplicat 30 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 17 000 lei. De asemenea, poliţiştii au reţinut, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 4 permise de conducere pentru neacordarea de prioritate pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii şi au retras 2 certificate de înmatriculare. Acţiunea a continuat şi aseară, când în atenţia poliţiştilor rutieri s-au aflat conducătorii auto care apasă mai mult decât trebuie pedala de acceleraţie, încălcând regimul legal de viteză, după cum a precizat agent şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

***

rutiera 1În cadrul acţiunii Truck & Bus, pentru verificarea activităţilor de transport public de persoane şi de mărfuri desfăşurată în toată ţara, în perioada 24 – 30 iulie a.c., în judeţul Dolj au fost constatate 137 abateri de natură contravenţională pentru sancţionarea cărora au fost aplicate amenzi de peste 39.000 lei. Dintre acestea, 82 de amenzi au fost aplicate unor conducători de autovehicule transport marfă, după cum urmează: 2 amenzi pentru alcool la volan, 26 pentru neportul centurii, 9 pentru defecţiuni tehnice şi 9 pentru lipsă acte. De asemenea, au fost sancţionaţi şi 55 conducători ai unor vehicule care efectuatu transport persoane, astfel: 21 pentru neportul centurii de siguranţă, 4 pentru nerespectarea perioadelor de conducere şi timpilor de odihnă, şi 4 pentru lipsă documente, după cum au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj.