Verde pentru demolarea stadionului „Ion Oblemenco”

1
459

Stadionul „Ion Oblemenco” va fi demolat în curând. Cu votul consilierilor municipali, autoritățile au trecut stadionul din domeniul public în cel privat al municipiului, urmând ca RAADPFL Craiova să înceapă acum dezmembrarea lui. Liber de orice construcții, stadionul va fi predat CNI care va începe lucrările de reconstrucție.

Autoritățile locale au supus spre aprobarea consilierilor municipali, în ședința de joi, proiectul de hotărâre prin care stadionul „Ion Oblemenco” a fost trecut din domeniul public în domeniul privat al municipiului. Propunerea municipalității a fost votată cu majoritate de voturi și fără comentarii de către aleșii locali dat fiind faptul că situația stadionului este arhicunoscută. La începutul acestui an, tot printr-o hotărâre de consiliu, stadionul fusese preluat din domeniul public al statului în domeniul public al municipiului. Acum însă era nevoie de încă un vot, pentru trecerea lui în domeniul privat, astfel ca autoritățile să se poată ocupa apoi de demolarea lui.

Din actual stadion nu se mai păstrează nimic

RAADPFL Craiova este regia care va intra pe stadion și va demola toate corpurile de clădiri care există acolo. Potrivit proiectului de hotărâre, pe suprafața de 76.972 de metri pătrați există mai multe clădiri care sunt înregistrate în inventarul domeniului public al municipiului și care vor fi casate și demolate. Pe listă sunt menționate 25 de obiective pe care regia din subordinea Primăriei Craiova urmează să le demoleze. De pe stadionul „Ion Oblemenco” trebuie să dispară totul, începând cu gardul metalic și cel din plasă de sârmă și terminând cu cele trei grupuri sanitare care sunt plasate din interior și al patrulea care se găsește în exteriorul arenei.

Nocturna este cea mai scumpă dotare

Cea mai complexă intervenție o vor necesita, totuși, tribunele. Care nu au însă o valoare de inventar mare. De exemplu, tribuna oficială a stadionului „Ion Oblemenco”, care are o suprafață de 860 de metri pătrați, este înregistrată cu o valoare de inventar de 28,50 de lei. Celelalte trei tribune, fiecare cu câte 3.000 de locuri pentru suporteri, sunt inventariate la sume de 318,41 lei (tribuna I), 239,25 lei (tribuna II) și 7,42 (tribuna III). Va fi dezmembrată și tabeta electronică de marcaj, care figurează cu o valoare de inventar de 497,47 de lei. Cel mai scump obiectiv este instalația de nocturnă (cu o valoare de inventar de 4,13 milioane de lei) care va trebuie și ea să fie degajată de pe teren.

Reconstrucția necesită 100 milioane de euro

RAADPFL Craiova va casa toate aceste obiective și se va ocupa de valorificarea celor care mai pot fi folosite. Așa cum se precizează în proiect, sumele obţinute din valorificarea bunurilor vor fi vărsate la bugetul local al municipiului. După ce se va termina demolarea, stadionul „Ion Oblemenco” va fi dat în folosință gratuită Companiei Naționale de Investiții (CNI) care se va ocupa de reconstrucția lui. Până la sfârșitul acestui an, lucrările de execuție a noi arene – care va avea 40.000 de locuri – ar trebui să înceapă, autoritățile locale susținând că au primit asigurări din partea vicepremierului Liviu Dragnea că lucrarea de reconstrucție a arenei „Ion  Oblemenco” va fi bugetată în această toamnă. Investiția de la Craiova este estimată la suma de aproape 100 milioane de euro și ar trebui să fie gata în trei ani.

1 COMENTARIU

  1. proverbul ==saracul se face al dracu asa suntem cu stadionul oblemeco ==dupa revolutie sa investit ff multi bani [as vrea ca d-stra sa faceti cunocut ce sume si acum nu ne mai corespunde ==tribune goale csu craiova numai este universitatea craiova [meciurile incepeau la ora 17 si dela orele 14 s umplea ] acum avem nocturna si vezi doamne numai corespunde == cu banii respectivi toata craiova sa iau ex din ungaria szeghed

Comments are closed.