“U” Craiova – Legia 3-3, într-un amical în Austria

0
449

În ultimul meci din stagiul din Austria, „U” Craiova a întâlnit vicecampioana Poloniei, Legia Varşovia, cu care a terminat la egalitate, scor 3-3. Leşii au deschis scorul prin Jodlowicz, cu o lovitură de cap, la o fază fixă. Până la pauză, oltenii au întors rezultatul. Bancu a egalat, după ce portarul polonez a respins şutul lui Bărbuţ. Acelaşi Bărbuţ a creat faza din care Mihai Roman a marcat pentru 2-1. În partea secundă, Legia a avut o bară, apoi a egalat dintr-o lovitură executată magistral, la vinclu, de Lopez. Albanezul Qaka a obţinut un penalty, transformat de Mihai Roman, dar tot dintr-o lovitură de pedeapsă au egalat apoi polonezii, autor Kulenovic.

Cornel Papură a început cu echipa pe care o va alinia în primul meci oficial, pe 11 iulie, cu FC Sabail, în prima manşă a turului I preliminar din Europa League. Astfel, în primul 11 nu a apărut niciun jucător under 21, în condiţiile în care în Liga I echipele sunt obligate să alinieze la start doi „juniori”. Cu Legia, Papură a utilizat jucătorii: Pigliacelli – Martic, Kelic, Acka, Bancu – Qaka, Ivanov, Mateiu (75 M. Şerban) – Bărbuț, Roman, Vătăjelu.

În celelalte amicale, Craiova a remizat cu ruşii de la Orenburg, 1-1, şi cu azerii de la Qarabag, 0-0, şi a pierdut cu 3-1 în faţa cehilor de la Plzen şi 4-0 în faţa campioanei Ungariei, Ferencvaros Budapesta.