Problema „under” pentru Universitatea

0
211
În sezonul următor, echipele din Liga I trebuie să înceapă cu doi „juniori” şi să menţină măcar unul în teren pe tot parcursul jocului
Majoritatea cluburilor din Liga I sunt preocupate în vara aceasta de alimentarea loturilor cu jucători tineri, după ce FRF a instituit regula cu doi jucători under 21 de ani titulari în Liga I. Mai precis, echipele vor fi nevoite să înceapă cu doi jucători care să fie eligibili pentru naţionala de tineret, respectiv să fie născuţi după 1 ianuarie 1998, obligaţia fiind de a avea unul în teren pe tot parcursul jocului. Aşadar, unul dintre „juniori” poate fi înlocuit rapid, dar asta înseamnă şi irosirea unei schimbări, precum şi afectarea moralului jucătorilor schimbaţi, practic rolul lor pe foaia de joc fiind „de formă”. Nici Universitatea Craiova nu este scutită de „problema juniorului”. În lotul pentru stagiul din Austria, se află următorii jucători care se încadrează în „regula under”: fundaşii dreapta Florin Borţa şi Ştefan Vlădoiu, mijlocaşii Marian Şerban, Vali Constantin, Ionuţ Popescu şi Radu Bârzan şi atacanţii Vali Mihăilă, Ştefan Baiaram şi Jovan Markovic. Dintre aceştia, Mihăilă poate pretinde statut de titular cert, atât prin calităţile arătate în sezonul trecut, dar şi pentru că nu are o concurenţă reală pe postul său, ca atacant stânga. Problema este că în acest moment Vali Mihăilă este accidentat, iar o astfel de situaţie poate apărea oricând. Partea bună că variantele de back-up pentru Mihăilă sunt tot jucători tineri, Baicu şi Baiaram, ultimul fiind surpriza plăcută a turneului din Austria, dar termen lung nici aceştia nu pot reprezenta soluţii certe.
Destui tineri, puţine variante certe
Variante concrete ar exista pe postul de fundaş dreapta, Vlădoiu şi Borţa, care în sezonul trecut au fost titulari la echipele la care au fost împrumutaţi, însă acolo titular cert este Ivan Martic. Florin Borţa fusese luat în calcul şi pentru postul de fundaş stânga, însă o dată cu transferul lui Vătăjelu acolo sunt deja 3 variante: Bancu, Vătăjelu şi Briceag. Spre exemplu, Markovic, care oricum este în recuperare în această perioadă, este abia a patra soluţie ca vârf, după Koljic, Roman şi Fortes. De asemenea, pentru mijlocaşi lupta  este acerbă. Şerban, Vali Constantin şi Bârzan nu prea au speranţe la un loc în primul 11, în condiţiile în care concurează cu Cicâldău, Mateiu, Ivanov şi Qaka. O soluţie ar fi achiziţionarea unui jucător tânăr, de valoare, pe posturile neacoperite la Universitatea, respectiv fundaş central şi atacant dreapta. Numai că variantele din ţară sunt puţine şi destul de scumpe. Clubul a renunţat destul de uşor la unul dintre jucătorii cu oarecare experienţă la nivel de Liga I şi care se încadra în limita de vârstă, Stephan Drăghici, cedat împrumut la Gaz Metan Mediaş, cu opţiune de cumpărare pentru ardeleni.