Cursuri de pictură gratuite pentru elevi, la Galeriile „Cromatic”

0
334

În zilele de 4 și 5 iulie 2019, între orele 11:00 – 13:00, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Dolj va organiza cursuri de pictură, sub coordonarea profesoarei Dorina Chirion, de la Școlile “Ion Creangă”, “Decebal” și “Sf. Dumitru” din Craiova.

Cursurile sunt gratuite şi se adresează elevilor din clasele a V-a – a VIII-a, numărul maxim de participanți fiind 10. “Copiii vor imagina și crea alături de Dorina Chirion peisaje marine, peisaje abstracte, vor învăța combinațiile și juxtapunerea de culoare, vor afla detalii privind folosirea culorilor reci, dar și a celor calde”, precizează organizatorii.

Este al doilea an când Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj și prof. Dorina Chirion susțin ore de pictură pentru elevii din gimnaziu, primele desfășurându-se în anul 2017. Aceste activități se alătură proiectului „Micul artist“, coordonat de Dorina Chirion și derulat la Galeriile „Cromatic“ în parteneriat cu zeci de școli, profesori și elevi din județele Dolj și Gorj, proiect organizat de mai mulți ani împreună cu C.J.C.P.C.T. Dolj.