Conform Raportului privind conectivitatea: / Aeroportul Internaţional Craiova, grupa a patra de trafic

0
508

Aeroportul Internaţional Craiova (AIC) înregistrat una dintre cele mai spectaculoase dinamici în privinţa conectivităţii directe în ultimii 5 ani, evoluţie consemnată în cel mai recent raport al Airports Council International Europe. Conform Raportului privind conectivitatea aeroportuară pentru anul 2018, Aeroportul Internaţional Craiova se situează, în grupa a patra de trafic (până la 5 milioane de pasageri pe an), pe poziţia a treia în ceea ce priveşte evoluţia conectivităţii directe, înregistrând o creltere cu 492,7 % comparativ cu anul 2013. 

În acest context, Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, a evidenţiat rolul major pe care l-au avut, în atingerea performanţei, investiţiile semnificative derulate la acest obiectiv strategic al consiliului judeţean, care au culminat cu proiectul în valoare totală de peste 24 de milioane de euro, pentru reabilitarea infrastructurii de mişcare. „La congresul anual recent desfăşurat în Bruxelles, Airports Council International Europe, organizaţie care reprezintă interesele a peste 500 de aeroporturi, a prezentat un raport complex în privinţa dinamicii conectivităţii, document care a produs, pentru noi, o surpriză plăcută – o veste foarte bună, pe care ne bucurăm să o putem transmite”, a subliniat Ion Prioteasa.

 Suntem legaţi prin rute aeriene directe cu mari oraşe din Europa

Şeful administraţuiei doljene a consemnat faptul că aeroportul din Craiova se situează pe un onorant loc 3 la nivel internaţional, la categoria sa de trafic,  în ceea ce priveşte evoluţia conectivităţii directe, un indicator care ia în considerare numărul destinaţiilor către care sunt operate zboruri directe, dar şi frecvenţa acestor curse. „Mai exact, în ultimii cinci ani, AIC a înregistrat, la acest capitol, o creştere cu aproape 500 la sută, ceea ce reflectă ascensiunea remarcabilă pe care o are aeroportul din Craiova. Este o imagine clară a faptului că, în prezent, suntem legaţi prin rute aeriene directe cu mari oraşe din Europa şi din afara ei – un fenomen care se amplifică, dacă ne gândim că, în lunile mai şi iunie, au crescut frecvenţele zborurilor pe trei destinaţii, astfel că am ajuns la peste 60 de aterizări şi decolări în fiecare săptămână”, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

„Suntem convinşi că tendinţa de creştere va continua”

Atât printr-o finanţare proprie, cât şi cu ajutorul fondurilor europene, CJ Dolj a reuşit să realizeze o investiţie inteligenţă la Aeroportul Craiova. Mai precis, să asigure terminale moderne, dotări performante şi, cel mai important, o pistă de aterizare – decolare la nivelul celor mai exigente standarde. „Este şi rezultatul implicării totale şi al eforturilor intense depuse de colegii noştri de la aeroport, eforturi care îşi primesc tot mai des recunoaşerea. De altfel, chiar în urmă cu câteva zile, directorul general al AIC, Mircea Dumitru, a fost invitat la Bucureşti, la întrunirea Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare, pentru a prezenta proiectul privind reabilitarea infrastructurii de mişcare, considerat drept un exemplu de bune practici. Suntem convinşi că tendinţa de creştere va continua, acesta fiind şi motivul pentru care, începând din 2018, ne concentrăm atenţia şi resursele financiare pentru o nouă etapă în evoluţia Aeroportului Internaţional Craiova, prin ceea ce înseamnă extinderea terminalelor de sosiri şi de plecări – o investiţie de aproape 8 milioane de euro, menită să majoreze capacitatea de operare până la aproximativ 900.000 de pasageri pe an“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.