Trei doljeni arestaţi pentru o evaziune de peste 1 milion de lei

0
366

arestatiTrei doljeni, cu vârste între 19 şi 31 de ani, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile în baza mandatelor emise ieri, pe numele lor, de Tribunalul Dolj, fiind acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii. Cei trei au creat un prejudiciu de 1,2 milioane lei.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, trei doljeni au fost reţinuţi pentru 24 de ore, în cursul zilei de joi, în urma unor descinderi făcute în localităţile Coşoveni şi Cârcea. Este vorba despre Ionuţ Mihai, de 21 de ani, din Coşoveni, Elvis Ciandîr, de 19 ani, şi Artur Mihai, de 31 de ani, ultimii doi din Cârcea. Din cercetările poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii  Economice Dolj, efectuate sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, a rezultat faptul că, în perioada noiembrie 2014 – iulie 2015, unul dintre suspecţi, în calitate de asociat şi administrator al SC Nar System Impex SRL Coşoveni, firmă având ca obiect de activitate comercializarea deşeurilor de fier şi aluminiu, a creat împreună cu alt suspect un circuit economic fraudulos, înregistrând în evidenţa contabilă documente ce nu au avut la bază operaţiuni reale şi legale sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe venitul din alte surse.

 „Totodată, reprezentanţii societăţii comerciale au retras în întregime contravaloarea deşeurilor comercializate folosind cu rea credinţă bunurile şi creditul de care se bucura societatea în interes propriu. Prin activitatea infracţională cei trei inculpaţi, din localităţile Cârcea şi Coşoveni, au prejudiciat bugetul consolidat al statului cu suma de 1.202.950 lei. Suspecţii au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Dolj şi urmează  să fie prezentaţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj cu propunere de sesizare a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj în vederea emiterii mandatelor de arestare preventiv pe o perioadă de 30 de zile. Cei trei doljeni sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii”, ne-a declarat subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Ieri după-amiază, cei trei au fost prezentaţi Tribunalului Dolj, care a dispus arestarea lor pentru 30 de zile.