Juveţii, deasupra Zenitului

0
167

Zenit Sankt Petersburg – Universitatea Craiova 0-2

Au marcat:  Măzărache (35), Zlatinski (51)

Zenit: Baburin (46 M. Kerzhakov), Criscito (46 Bogaev), Jovanović (46 Zuev), Garay (46 Neto), Zhirkov (46 Mauricio), Bavin (46 Chernov), Zinckov (46 Javi Garcia), Salamatov (46 Djordjevic), Ryazantsev (46 Mogilevets), Dolgov (46 Kerzhakov), Kireenko (30 Ivanov, 58 Pronichev). Antrenor: Mircea Lucescu.

Universitatea Craiova: Calancea (82 L. Popescu) — Briceag (87 Vlădoiu), Popov (46 Dumitraş), Acka (60 Kay), Vătăjelu — Madson (46 Mateiu), Zlatinski (82 Manea) — A. Ivan (90 R. Petre), Bancu (67 Screciu), Băluţă (85 Surugiu) — Măzărache (85 Jurj). Antrenor: Gigi Mulţescu.

 

Universitatea Craiova a câştigat cel mai important amical al verii, în Austria, contra echipei lui Mircea Lucescu

mazaracheŞtiinţa s-a impus în amicalul de gală al verii, contra lui Zenit Sankt Petersburg, disputat chiar în cantonamentul ruşilor, de la Going (Austria). Alb-albaştrii au fost mai motivaţi decât adversarii, reuşind şi un joc consistent, cu un presing agresiv şi contre periculoase, pe lângă cele două goluri creându-şi şi alte 3-4 ocazii importante. În minutul 35, lansat de Madson, Măzărache a şutat în colţul lung după o cursă în bamda dreaptă şi acelaşi atacant i-a pasat lui Zlatinski pentru o reluare din demivoleu pe colţul scurt, din centrul careului, în debutul părţii secunde. Acelaşi Măzărache a mai ratat două ocazii mari, iar Briceag şi Bancu puteau şi ei înscrie. De asemenea, Ivan a irosit un contraatac purtat în superioritate de craioveni, în finalul jocului.

Zenit a avut şi ea mai multe şanse de gol, inclusiv două şuturi în bară, iar Calancea s-a remarcat din nou, la fel ca în partida cu Salzburg. Victoria rămâne una de prestigiu, iar jocul alb-albaştrilor este unul care oferă speranţe, chiar dacă ruşii nu au avut pe teren majoritatea vedetelor: belgianul Witsel, aflat la Euro, ruşii Lodighin, Smolnikov, Șatov, Dzyuba şi Kokorin, aflaţi încă în vacanţă după Euro, portughezul Danny, în timp ce brazilianul Hulk a fost vândut la gruparea chineză Shanghai. Aceste absenţe notorii s-au resimţit şi în precedentele amicale ale echipei lui „Il Luce”, care a remizat cu naţionala olimpică a Irakului şi a pierdut în faţa azerilor de la Qarabag. Chiar şi în aceste condiţii, lui Lucescu nu i-a picat deloc bine eşecul, el refuzând şi să ofere declaraţii la finalul partidei.

Mulţescu: „Să nu ne îmbătăm cu apă rece, a fost doar un amical”

Gigi Mulţescu şi-a felicitat elevii pentru ambiţie şi pentru rezultat, dar îi sfătuieşte să rămână cumpătaţi, fiindcă a fost doar o partidă de verificare, iar adversarul nu a fost la nivelul pe care-l cunoaşteam în anii trecuţi: „A fost un meci de pregătire din care trebuie să învăţăm. La finalul lui trebuie trase concluziile pentru a remedia greşelile. Îi mulţumesc lui Mircea Lucescu că a acceptat să-i fim parteneri şi astfel am putut să ne pregătim cu un adversar de un asemenea calibru. A fost un joc util pentru noi, ne-am forţat limitele. Ne-a fost un pic frică în primele minute, au venit peste noi cu valoare, putere şi forţă, dar apoi am echilibrat întâlnirea. Băieţii au simţit pulsul jocului, au văzut că se poate şi au reuşit multe lucruri bune. Dar până la urmă a fost un meci amical, nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece, când vom bate Zenit într-un meci oficial, atunci trebuie să fim bucuroşi. Vreau să construim o echipă bună, să avem un joc solid astfel încât să ne calificăm în play-off. Iar din iarnă să ne întărim şi să atacăm locurile de sus“.

bancu javi garciaAutor al primului gol şi al assist-ului pentru Zlatinski, Simon Măzărache a declarat: „Mă bucur că am reuşit, în sfârşit, să sparg gheaţa, după un final de sezon slab pentru mine, cu multe ratări. Este un gol de moral pentru mine, îmi doresc să înscriu din ce în ce mai mult în Liga 1, acolo unde contează. Am jucat împotriva unei echipa care evoluează an de an în Champions League, fapt care ne-a motivat. Noi ne propunem să ne calificăm în play-off, apoi să luptăm pentru locurile 1-3. Va fi greu, dar nu imposibil. Domnul Mulţescu a adus un spirit propice performanţei“.

Hristo Zlatinski a jucat primul meci de la revenirea la echipă, însă nu a mai fost căpitan, banderola rămânând pe braţul lui Vătăjelu, unicul integralist. „Zlatan” a înscris al doilea gol şi la final a declarat: „Faptul că am marcat nu este foarte important, ci modul în care a evoluat echipa. A fost o pregătire bună pentru campionat, mai avem multe lucruri de învăţat şi de pus la punct. Ne înţelegem bine cu antrenorul, iar toţi vom da totul pentru a ne atinge obiectivele, de la meci la meci trebuie să fim din ce în ce mai buni“.

Astăzi, meci cu MSK Zilina

Următorul amical al Ştiinţei în Austria este programat astăzi, împotriva celor de la MSK Zilina, locul 5 în campionatul Slovaciei.  Nuno Rocha şi-a rezolvat problema cu viza Schengen şi va ajunge în acest week-end în cantonamentul de la Fugen, acolo unde se află deja alţi doi juniori cooptaţi la mijlocul săptămânii, atacantul Burlacu şi stoperul Drăghici.

Altfel, despărţirea de Sebastian Achim a devenit oficială, fundaşului dreapta în vârstă de 30 de ani expirându-i contractul pe 30 iunie. De altfel, el nu a fost luat nici în cantonamentul din Austria. Achim a fost adus în vara anului 2014 de la Petrolul Ploieşti, din postură de jucător liber de contract şi nu a reuşit să marcheze pentru Universitatea în cele 54 de meciuri disputate în două sezoane.baluta garay

O idee proastă: Marcel Popescu i-a invitat pe ruşi la inaugurarea arenei din Bănie

Preşedintele clubului craiovean, Marcel Popescu, a declarat că i-a propus lui Mircea Lucescu, iar acesta a acceptat să joace un nou amical cu Universitatea, chiar la inaugurarea noii arene din Bănie. Sperăm ca ideea să nu se şi concretizeze, din mai multe motive. În primul rând, adversarul nu este unul de marcă, o echipă din Rusia, indiferent de forţa ei financiară, nefiind prea atractivă pentru suporterii din Bănie. Apoi, Popescu şi Lucescu au luat în calcul o perioadă de întrerupere a campionatelor, pentru meciurile echipelor naţionale, ori, asta înseamnă că Zenit ar veni la Craiova fără internaţionalii săi, deci fără numele cele mai importante din lot.

Nu în ultimul rând,  meciul de gală organizat la inaugurarea stadionului ar trebui să semnifice ceva pentru Universitatea şi pentru suporterii ei, astfel încât sunt necesare demersuri pentru a întâlni o echipă agreată de majoritatea fanilor alb-albaştri, precum  Napoli, sau o formaţie celebră cu care Ştiinţa a jucat în cupele europene, gen: Benfica, PSG, Bayern Munchen, Bordeaux, Inter Milano, Kaiserslautern, Fiorentina, Olympiakos Pireu, Hajduk Split, Borussia Dortmund, etc.