Mititelu a mai creat o firmă, cu care vrea să joace în Liga a II-a

0
91

Finanţatorul speră ca FRF să-l afilieze cu societatea SC U Craiova SA, iar Primăria să-l lase pe „Ion Oblemenco”

Zorit de proiectul anunţat de primarul Lia Olguţa Vasilescu, pornit din Clubul Sportiv Universitatea Craiova, Adrian Mititelu s-a pus în gardă şi a organizat o conferinţă de presă prin care şi-a anunţat revenirea în fotbalul românesc. Finanţatorul spune că a înregistrat la FRF contractele cu 19 de jucători şi că ar vrea să fie reafiliat cu societatea SC U Craiova SA, una nou-nouţă, care ar urma să finanţeze echipa de fotbal, urmând ca datoriile celei vechi să fie plătite în timp, din compensaţiile primite în cazul câştigării procesului cu FRF: „Am creat o SC U Craiova SA paralelă cu cea existentă, care are rol să finanţeze echipa de fotbal. Firma veche este în insolvenţă, o să plătim datoriile în 3 ani, când o sa primim o compensare din partea FRF. Fondurile sunt asigurate de Comunitatea Suporterilor în procent de 25 % şi Comunitatea Investitorilor, cu 75%. Eu sunt majoritar în Comunitatea Investitorilor. În momentul în care vor fi 50 000 de membri asociaţi, dau Universitatea suporterilor”. Mititelu a precizat că echipa municipalităţii nu se poate numi Universitatea şi dacă se va înfiinţa trebuie să aibă alte culori şi să înceapă din eşaloanele judeţene, fiindcă locul acordat de FRF este pentru echipa lui: „Nu mă deranjează că se face altă echipă, dar să uite de numele Universitatea, iar locul din Liga a II-a este pentru echipa de drept. Nu pot exista două echipe la Craiova. Acest CS Craiova nu are nicio legătură cu cel din anii 80. Ei încearcă să asocieze acest nume de fostul club. În Craiova e o mâncătorie ieşită din comun”. Totuşi, Mititelu vrea ca Primăria să-l lase să joace pe „Ion Oblemenco”, „acolo unde este locul Universităţii, dar oricum vreau să iau o ordonanţă prezidenţială pentru a juca acolo”.

Mititelu: „Sunt probleme financiare, dar vom promova”

Nicolo Napoli

Italianul Nicolo Napoli, cu care Mititelu spune că s-ar fi înţeles de acum două luni, a fost numit pentru a patra oară antrenor, iar din organigrama clubului vor face parte: Vlad Roşca – director, Marcel Iancu – director executiv, Mircea Moise – şef juridic, Sorin Joavină – director administrativ, Gigel Preoteasa – secretar, Ion Spânu – director de comunicare. „Niciodată în acest an nu am avut de gând să nu înscriu echipa. Cu Nicolo Napoli m-am înţeles încă de acum două luni, am stabilit programul echipei. Am vrut să pun antrenor pe cineva care n-are legătură cu taberele din Craiova. Napoli a fost şi un om care m-a sprijinit la greu. Şi calitatea lui a contat. Am greşit cînd l-am dat afară, pentru că el e peste mulţi antrenori care au condus echipa, inclusiv peste Piţurcă. Din punct de vedere juridic, Universitatea Craiova este aptă să se înscrie în competiţie. Am înregistrat 19 de jucători azi la FRF şi Nicolo Napoli mai negociază cu alţi 6, aceştia urmând să se alăture la reunirea lotului sau în cantonamentul din Austria. Sunt probleme financiare, dar acestea se vor rezolva şi sunt sigur că Universitatea va juca iar în Liga 1. Sper ca Olguţa Vasilescu să nu îmi sperie investitorii, că imediat întorc foaia cu ea. De fapt, singurul primar care a făcut ceva pentru echipă a fost Vasile Bulucea” a declarat Mititelu. Acesta a adăugat că îşi va înfiinţa propriul centru de copii şi juniori, pentru a nu mai apela la grupele Consiliului Judeţean. Dintre cei 19 jucători anunţaţi ieri, Hotoboc, D. Stoica, Stoianof, Săceanu, Buşu, Crăciun şi Nicolae au debutat deja pentru Ştiinţa, Rioşanu a jucat pentru Gaz Metan CFR Craiova, ultima dată a evoluat la FC Caracal, Căle a evoluat la CS Apă Craiova, Preda este format la Craiova, în generaţie cu Silviu Lung junior, ultima dată a evoluat pentru Rapid CFR Suceava, iar ceilalţi sunt fotbalişti din generaţia 1994, care au încheiat junioratul la Consiliul Judeţean în vara aceasta. Antrenorul principal, Nicolo Napoli a declarat: „Cunosc jucătorii de pe lista dată FRF, iar pe 22 iulie vom avea lista completă. Pe 26 iulie vom pleaca în cantonamentul din Austria. Nu e o problemă dacă va apăraea încă o echipă în Craiova, putem să jucăm ambele pe acelaşi stadion, aşa cum fac Inter şi AC Milan sau Roma şi Lazio”. Napoli îşi va alege staff-ul în următoarele zile, deocamdată avându-l medic pe Andrei Tohăneanu.

 

Dorel Stoica

Jucătorii SC U Craiova SA care ar fi fost înregistraţi la FRF:

Dumitru Hotoboc – portar, 35 de ani, a fost în lotul Ştiinţei înainte de dezafiliere, ultima dată a apărat la Severin, în Liga I.

Andrei Preda –  portar, 24 de ani, format la juniorii Ştiinţei, ultima dată a apărat la Rapid CFR Suceava, în Liga a II-a. Este ultras din Peluza Sud, cunoscut sub porecla „Gogoaşă”

Dorel Stoica – mijlocaş, 35 de ani, era antrenor-jucător la Universitatea în momentul dezafilierii, ultima dată a fost căpitanul Severinului, în Liga I.

Ovidiu Stoianof – atacant, 28 de ani, era la Craiova în momentul dezafilierii, ultima dată a jucat la Farul Constanţa

Robert Săceanu – mijlocaş, 30 de ani, era la Universitatea în momentul dezafilierii, ultima dată a jucat la Farul Constanţa.

Sorin Buşu – fundaş stânga, 24 de ani, era la Craiova în momentul dezafilierii, între timp a jucat la Chindia Târgovişte

Robert Căle – mijlocaş, 20 de ani, format la juniorii Ştiinţei, a evoluat în ultimul sezon pentru CS Apă Craiova

Cătălin Crăciun – atacant, 22 de ani, era la Universitatea când s-a produs dezafilierea, a fost în lotul Severinului în ultimul sezon.

Nelu „Jackie” Nicolae – mijlocaş, 21 de ani, era la Universitatea acum 2 ani, între timp a evoluat pentru UTA şi CSM Rm. Vâlcea.

Eusebiu Rioşanu – mijlocaş, 28 de ani, a jucat la Gaz Metan CFR Craiova, ultima dată la FC Caracal, în Liga a III-a

Ionuţ Mârzeanu (fundaş), Georgian Dinu (mijlocaş), Irinel Miu (mijlocaş), Cătălin Bălan (atacant), Vasile Stănia (fundaş), Florin Dragomir (mijlocaş), Lucian Pătru (mijlocaş), Bogdan Ciocârlă (fundaş), Lucian Avram (fundaş). – jucători din generaţia  1994 care au terminat junioratul în vara aceasta la Consiliul Judeţean Dolj.

 

Conducerea clubului lui Mititelu:

Director General – Vlad Roşca

Secretar General – Gigel Preoteasa

Director Executiv – Marcel Iancu

Director Administrativ – Sorin Joavină

Şef departament juridic – Mircea Moise

Director de comunicare – Ion Spânu

 

Staff-ul tehnic:

Antrenor Principal – Nicolo Napoli

Medic – Andrei Tohăneanu

 

Antrenori la Centrul de copii si juniori:

Dragoş Bon, Petrişor Bondrea, Ovidiu Turcu.