Razie rutieră de noapte, în Craiova

0
372

Pentru că mai sunt tineri teribilişti care consumă băuturi alcoolice în localurile din Craiova apoi urcă la volan, punând în pericol atât viaţa lor, cât şi pe cea a altor participanţi la traficul rutier, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de la miezul nopţii şi până în jurul orei 3.00, a fost organizată o razie în municipiu pentru prevenirea încălcării normelor legale vizând circulaţia pe drumurile publice, dar şi reducerea numărului de accidente grave. În aceste activităţi au fost angrenaţi poliţişti de la formaţiunile de poliţie rutieră, ordine publică şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj şi Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

„În cele 13 filtre rutiere instituite pe arterele de circulaţie din municipiu, dar şi la ieşirile din oraş, oamenii legii au verificat aproximativ 180 de autovehicule, 200 de persoane fiind legitimate în cadrul raziei, dintre care 60 au fost controlate sumar de arme albe. Ca urmare a abaterilor contravenţionale constatate au fost aplicate 67 de amenzi, în conformitate cu prevederile legale, în valoare totală de 9.520 de lei. A fost întocmit şi un dosar penal, pe numele unui tânăr din comuna Işalniţa. Doljeanul a fost oprit la unul din filtrele rutiere, în jurul orei 1.15, în maşina pe care o conducea fiind găsit un cuţit în lungime de 25 cm, care a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor, pe numele tânărului poliţiştii întocmind dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de port fără drept de armă albă”, ne-a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

În plus, poliţiştii de la Rutieră le recomandă şi pietonilor, pentru siguranţa lor şi pentru a evita să devină victime ale accidentelor rutiere, să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, şi să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.