PNL este singura opţiune pentru Unirea

0
639

Unirea2Ștefan Mitrani, cadidatul Partidului Naţional Liberal pentru Primăria Unirea, şi echipa pentru Consiliului Local şi Consiliul Judeţean, au mers, miercuri, 1 iunie, prin localitate, unde s-au întâlnit şi au discutat cu cetăţenii. Alături de simpatizanţi şi colegii de la Unirea, s-au aflat şi candidaţii pentru Consiliul Judeţean Dolj, Daniel Drîgnei, Laurenţiu Ivanovici, Cosmin Călin, Viorel Ciuciulete, Dorin Mărgărit, Laurenţiu Bobeică, Adinel Ilinca, Ovidiu Anghel şi George Arsene. Echipa a fost întregită de senatorul Mario Ovidiu Oprea şi preşedintele PNL Dolj, prof. univ. dr. Nicolae Giugea, candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Dolj.

De 16 ani, comuna Unirea este condusă de PSD, iar judeţul Dolj de 26. Cu toate acestea, spre deosebire de localităţile învecinate, în comună condiţiile lasă de dorit. Cetăţenii de aici nu au apă curentă, canalizare sau asfalt, adică un minimum de condiţii pentru un trai în secolul 21. Mai mult, un raport al Curţii de Conturi a scos la inveală o serie de nereguli ale actualei conduceri, de la bani cheltuiţi ilegal până la acordarea de prime ilegale pentru angajaţii primăriei.

A venit timpul să se termine cu nepăsarea şi incompetenţa. Aveţi o comună bogată şi, cu toate acestea, sunteţi mai slab dezvoltaţi decât alţii. Ștefan Mitrani şi echipa sa vor schimba faţa localităţii. Aceşti oameni gospodari vin la primărie cu un program bine pus la punct, pe care noi, consilierii judeţeni, îl vom sprijini pentru a se realiza. Numai împreună putem reuşi, aşa că, pe 5 iunie, când veţi merge la vot, puneţi ştampila pe PNL“, a declarat candidatul PNL, prof. univ. dr. Nicolae Giugea, pe listele Consiliului Judeţean Dolj.

Echipa PNL Unirea vrea să dezvolte comunitatea în care trăieşte. Un prim pas esenţial este realizarea de condiţii decente de trai. Pentru aceasta se vor demara proiecte cu bani europeni privind introducerea de canalizare pe străzile comunei. Va urma, aşa cum este firesc, după finalizarea lucrărilor de canalizare, şi racordarea gospodăriilor la alimentarea cu apă şi apoi asfaltarea străzilor. „Ne-am săturat să vedem tinerii din Unirea cum pleacă în alte localităţi sau peste hotare în căutarea unui trai mai bun. Împreună cu viitorul primar Ștefan Mitrani, putem dezvolta comuna, astfel încât fii satului să revină acasă. De aceea, pe lângă condiţii decente de trai, vom sprijini tinerii pentru dezvoltarea activităţilor agricole şi legumicole. Avem pământ roditor, care trebuie exploatat. Pentru asta, candidatul nostru îşi doreşte înfiinţarea unui birou de consultanţă pentru accesarea de fonduri europene şi pentru organizarea producătorilor agricoli în asociaţii de producători, pentru a putea desface marfa şi în marile magazine din ţară. În plus, primăria va sprijini iniţiativele oamenilor de afaceri de a crea locuri de muncă în comună prin acordarea de facilităţi fiscale“, a declarat Laurenţiu Ivanovici, candidat din partea PNL pe listele de consilieri judeţeni.

Planurile echipei PNL nu se opresc aici. Cetăţeanul va fi în centrul administraţiei şi se va ţine cont de problemele lui, iar angajaţii primăriei care nu vor da dovadă de respect şi transparenţă vor fi sancţionaţi. „Voi ţine cont de părerile cetăţenilor, de aceea îmi propun ca toate şedinţele Consiliului Local să se ţină în Căminul Cultural, astfel toţi cetăţenii care doresc vor putea participa. Este dreptul lor să ştie cum se cheltuie banul public. În plus, mi-am propus ca pe lângă audienţele programate, să organizez întâlniri o dată pe lună cu cetăţenii în vârstă pentru a discuta despre problemele de interes local apărute în comună şi să căutăm soluţii pentru rezolvarea lor. De asemenea, aceeaşi atitudine o voi cere şi angajaţilor primăriei, care sunt plătiţi din banul public pentru a fi în slujba cetăţeanului“, a dăugat Ștefan Mitrani.

Educaţia copiilor este cea mai sigură investiţie pentru viitor. De aceea, împreună cu echipa de consilieri PNL se vor face toate demersurile pentru pentru creşterea rezultatelor şcolare, pentru a le oferi meditaţii la materiile şcolare de bază pe timpul vacanţelor. Se va da o altă utilitate Căminului Cultural şi se va avea în vedere înfiinţarea unui ansamblu artistic condus de profesori de specialitate atât pentru copii, cât şi pentru tineri talentaţi.

”Și siguranţa cetăţeanului va fi o prioritate pentru echipa PNL. Pentru rezolvarea conflictelor ce au loc între ciobani şi fermieri în perioada de vegetaţie a culturilor se va interzice accesul turmelor de animale în câmp, iar ciobanii vor fi ajutaţi să îşi găsească teren de păşunat pe raza altor localităţi. Tot în acest sens, se vor întocmi contracte cu jandarmeria şi firme de pază şi nu vom tolera distrugerea culturilor agricole”, a dat asigurări liberalul Laurenţiu Bobeică, candidat PNL pentru Consiliul Judeţean Dolj.

 

Biroul de presă al PNL Dolj