De ziua lor / Copiii şi-au trimis dorinţele spre cer, agăţate de baloane

0
172

baloane (2)Sute de baloane au colorat, preţ de câteva minute, terenul de sport al Şcolii Gimnaziale nr. 21„Gheorghe Ţiţeica”, apoi s-au pierdut în imensitatea albastrăa văzduhului. Cu privirile aţintite sus, copilaşii le-au urmărit cu privirea până ce s-au topit, unul câte unul, în înaltul îndepărtat al cerului. Când s-au întors în clase, toţi au fost fericiţi şi convinşi că dorinţele lor vor fi purtate pe norişori, apoi se vor atinge de astre şi se vor îndeplini.

1 Iunie a fost o sărbătoare minunată pentru elevii Şcolii Gimnaziale nr. 21 „Gheorghe Ţiţeica” din Craiova. La ora 12.00 fix, când clopoţelul a sunat pentru recreaţia mare, elevii, profesorii şi părinţii şi-au dat cu toţii întâlnire pe terenul de sport. Zarva era mare, iar feţele celor mici aproape că nu se mai zăreau din spatele baloanelor colorate, care ieşeau buluc din fiecare clasă. Încât cei care au fost prinşi la înghesuială pe holurile şcolii nu au avut la îndemână decât o singură posibilitate: să înainteze lăsându-se purtaţi de valul baloanelor şi entuziasmul copiilor.

Pistrui coloraţi pe obrajii cerului

baloane „Să numărăm împreună până la 10!”, a propus doamna director Camelia Buzatu atunci când mulţimea de copii a fost adunată şi aştepta emoţionată în curtea şcolii. „Da!!”, s-a auzit din piepturile micuţilor, glasurile lor acoperind muzica răsunătoare. Fără să mai aştepte un alt îndemn, cu toţii au început să numere. La ultima secundă, o explozie de baloane s-a înălţat deasupra creştetelor lor. Uşoare şi viu colorate, baloanele au bâjbâit întâi aerul, apoi au pornit-o spre înaltul cerului. Copiii le-au urmărit cu privirea până ce s-au transformat în pete colorate, apoi în nişte puncte mici de parcă ar fi fost pistrui, iar ultima dată s-au topit în albastrul cerului.

Răvaşele cu dorinţe

Ioana este elevă în clasa a IV-a B şi a legat, ca toţi colegii săi, un mic răvaş de sfoara balonului său, pe care l-a eliberat apoi spre înaltul cerului. Fericirea şi speranţa i se citeau acum în priviri. „Mă simt bine alături de colegii mei, aici, în faţa şcolii nr.21. Este un eveniment foarte frumos pe care, cu siguranţă, nu îl voi uita niciodată pentru că sunt sute de baloane pe care le vom trimite în sus alături de dorinţele noastre. 1 Iunie este o zi minunată şi pentru că pot să le spun frăţiorilor mei mai mici «La mulţi ani»”, a mărturisit Ioana, trăgând de braţ o fetiţită cu codiţe şi privire curioasă. „ Eu mă numesc Eli. Ziua de 1 Iunie este o sărbătoare mare care semnifică bucuria copiilor. Suntem şi noi importanţi în această zi, iar eu mă simt foarte bine alături de colegii mei”, ne-a spus repejor Eli şi a fugit în grupul colegilor săi.

Cel mai frumos moment al copilăriei

În timp ce baloanele prindeau viteză şi alergau să se întreacă cu norii, Gabriela îşi proptise privirile spre cer. Când am întrebat-o despre ziua de 1 Iunie, privirile ei încă pluteau departe, pe zările albastre. „1 Iunie este un moment frumos din copilăria unui copil. Părinţii şi domna învăţătoare au fost primii care mi-au urat „La mulţi ani” de dimineaţă, iar eu le-am zis tuturor colegilor mei de clasă. Aş fi foarte tristă dacă nu ar mai exista această zi şi le urez tuturor copiilor să se bucure din plin de această zi. Să mănânce prăjituri şi îngheţate şi să înalţe baloane aşa cum facem noi”, a spus Gabi, fetiţa care, cu câţiva anişori în urmă, a scris chiar prima sa cărticică de poveşti.

Gândul le zboară la vacanţa cea mare

baloane (1)Când baloanele nu s-au mai văzut deloc, elevii dintr-a IV-a B şi-au luat locul lângă doamna învăţătoare Lucia Delevedova. Cea mai arzătoare dorinţă a lor era ancorată bine de sfoara balonului şi călătoarea spre astre. Erau convinşi că atunci când se vor ciocni de stele, şi gândurile lor se vor împlini. „ Ziua de 1 Iunie a devenit o activitate emblematică pentru Şcoala Gimnazială Gheorghe Ţiţeica. Copiii sunt entuziasmaţi pentru că inimile lor vibrează la unison cu anotimpul vara care tocmai s-a instalat. Gândul lor zboară la vacanţa mare care se apropie cu paşi repezi şi care are un efect de încoronare a activităţii lor de elev. Fiecare copil a aninat de balonul pe care îl poartă cu atâta emoţie câte o dorinţă legată de familiile lor, de idealurile lor. Activitatea în sine este cu atât mai explozivă cu cât este ziua lor”, a spus doamna învăţătoare Lucia Delevedova.

„Ne iubim foarte tare copii”

Momentul de 1 Iunie a fost pregătit cu multă dragoste de profesori, învăţători şi de conducerea Şcolii Gimnaziale „Gheorghe Ţiţeica”, o şcoală curată şi îndelung premiată la concursurile naţionale. „Astăzi este 1 Iunie, noi ne iubim foarte tare elevii, sunt ca şi copii noştri, şi încercăm să serbăm această zi alături de ei. Ne-am gândit la o acţiune la care să participe toată şcoală. Am cumpărat baloane cu heliu pe care dorim să le lansăm cu muzică şi fiecare copilaş să îşi pună o dorinţă. Iar noi să ne gândim împreună cu ei la lucruri frumoase şi să le urăm şi noi toate cele bune, un an şcolar nou cu rezultate şi mai bune”, a mărturisit profesorul Camelia Buzatu, directorul şcolii.

De altfel, sfârşitul lunii, în afară de examenele naţionale, va fi marcată şi de alte evenimente deosebite care le sunt pregătite elevilor. Serbarea elevior, când vor fi premiaţi toţi cei 600 de elevi olimpici ai şcolii, va fi organizat un bal mascat, la care vor participa şi cadrele didactice şi părinţii, iar cele mai reuşite costume vor fi premiate. Iar pe 14 iunie, pentru a spori consumul de fructe în şcoli, toată şcoala se va înfrupta dintr-o salată uriaşă de fructe.