Victoria care încununează un sezon reuşit

0
331

Alb-albaştrii au învins clar CFR Cluj şi au obţinut locul 5 la finalul campionatului

Universitatea Craiova – CFR Cluj  3-0

A marcat: Bawab 49, 82, Băluţă 65

Stadion: Extensiv, spectatori: 1.000

Universitatea: Bălgrădean 7 – Achim 7, Acka 7, Izvoranu 7, Vătăjelu 8 – Băluţă 8 (77 Bancu) 6, Mateiu 5, Madson 6 (59 Brandan) 7, Nuno Rocha 8 – Bawab 8 (83 Curelea), Herghelegiu 6. Antrenori: Sorin Cârţu, Emil Săndoi.

CFR Cluj: Amadio 4 – Tiago Lopes 5, Larie 6, Carp 6, Camora 7 – Petrucci 6 (84 Ene), Vereş 6 – Chanturia 6 (64 Jazvic) 6, Păun 7, Negruţ 5 (76 Carter) 5 – Guimaraes 6. Antrenor: Francisc Dican.

Prima repriză a ultimului meci din sezon a fost în tonul finalului de campionat, adică modestă, fără ocazii, doar un cap al lui Băluţă ameninţând poarta CFR-ului. Repriza secundă a început însă în forţă pentru Craiova, Bawab speculând gafa lui Amadio, care a deschis drumul alb-albaştrilor spre locul 5. Formaţia din Gruia fusese mai activă în prima parte, dar a plătit preţul în cea secundă, când a ajuns rar în preajma lui Bălgrădean, încercat doar de la distanţă, cu două şuturi care vizau vinclul. Universitatea s-a dezlănţuit, cu Brandan revenit la pupitru cu pasele sale inspirate, cu Nuno Rocha pe post de Usain Bolt în banda stângă, şi cu Bawab croit să obţină mia de euro promisă de Cârţu pentru 10 goluri în sezon. Cel mai scund jucător de pe teren, Băluţă, a fost suveran în jocul aerian, cu 3 lovituri cu capul periculoase, ultima prinzându-l pe contre pied pe Amadio. Nuno Rocha a fost omul cu assist-ul, pornit din obişnuita sa centrare cu exteriorul piciorului drept, folosit exclusiv de capverdian. Premiat înainte de meci pentru cel mai frumos gol al sezonului, marcat cu Rapidul, în tur, Bawab a încântat asistenţa cu o finalizare asemănătoare, scăriţa sa stabilind scorul final şi aducându-i titlul de golgheter al sezonului, cu 9 goluri, dar nu şi bonusul de la Cârţu. Iordanianul îşi putea trece în cont şi un assist, dar pasa sa cu exteriorul l-a surprins parcă pe Herghelegiu, rămas singur cu portarul ardelenilor. Universitatea termină campionatul cu un succes net, care-i asigură locul 5, unul de Europa League, dacă s-ar fi obţinut şi acceptul forului european.

Cârţu: „Este o ierarhie corectă în Liga I”

Sorin Cârțu a vorbit atât despre meci, dar şi despre sezonul încheiat pe locul 5: „Știam că o victorie ne poate urca pe locul 5, acesta a fost și scopul nostru să încheiem sezonul pe o poziție onorabilă. Ne bucurăm cu atât mai mult cu cât a fost un succes clar. I-am felicitat pe băieți pentru acest parcurs, sunt mulțumit de ceea ce au făcut în acest sezon. La acest meci, CFR Cluj nu putea nici să urce, nici să coboare de pe poziția a treia. Nu vreau să supraevaluăm, dar nici să subestimăm această victorie. Dar suntem mulțumiți că am obținut-o. De două săptămâni tragem ori numai pe lângă bară, ori apără portarul. Până acum ne-a lipsit șansa, dar a venit acum, când a scăpat portarul mingea, apoi am gestionat bine avantajul și ne-am desprins. La Universitatea este un grup super de băieți, de accea am și subliniat că vreau să fie menținut și în plus să se aducă doar doi-trei jucători care să-i sporească valoarea. Nu au existat certuri, greșeli ale întregului grup, ci doar greșeli individuale, care se întâmplă o dată la zeci de meciuri din cauza oboselii, a stresului. Înaintea noastră în clasament sunt echipe pe care personal le apreciez, consider că este o ierarhie corectă. Nu pot fi supărat că CFR sau ASA sunt înaintea noastră, sunt echipe cu pedigree. Locul 5 este corect și bine meritat pentru o echipă care a pornit practic de la zero şi crează premise, putem spera la anul la o comportare și mai bună. Primul obiectiv va fi play-off-ul și, în funcție de cum ne vom clasa vom vedea în iarnă cum trebuie să acționăm pentru a-l atinge“.

Săndoi: „Locul 5, onorabil pentru o nou-promovată”

Emil Săndoi s-a declarat şi el satisfăcut de parcursul din acest campionat: „Acum am reuşit să mai şi marcăm din ocaziile pe care le-am avut. Ca să fiu sincer, nu ştiu dacă am avut un număr mare ca la Piatra Neamţ, deci vedeţi cum este fotbalul? Astăzi am câştigat de o manieră categorică, iar acolo am pierdut. Poate de asta e şi frumos fotbalul. Până la urmă, şi prin evoluţia de astăzi, una bună, pe alocuri foarte bună, am reuşit să terminăm pe un loc cinci, care din punctul nostru de vedere este un loc onorabil pentru o nou promovată. Este adevărat că am avut o perioadă cu rezultate fantastice şi era normal ca după să vină şi o cădere şi în exprimarea echipei şi în rezultatele pe care le-am avut, dar mă bucur că astăzi am făcut o partidă bună. Nu neapărat că ar conta ultima impresie. Ne-am confruntat şi cu probleme, pentru că aţi văzut ce înseamnă un Brandan în echipă, ne-a lipsit în ultima perioadă şi s-a văzut în rezultate, dar vreau să-i felicit pe jucători pentru tot ce au reuşit în campionat, pentru modul cum s-au pregătit antrenament după antrenament. Greşeli toată lumea face şi o să mai facă, dar merită felicitări pentru că s-au dăruit la toate partidele pe care le-am avut. O să ne mai întâlnim cu conducerea şi o să stabilim o strategie pentru campionatul următor, pentru că dacă acesta a fost un campionat destul de dur, cu şase echipe care au retrogradat, sunt convins că şi campionatul următor, având în vedere schimbarea regulamentului cu play-off şi play-out va fi iarăşi dur. Cu toţii ne dorim rezultate din cele mai bune, dar vom vedea dacă vom reuşi să jucăm în cupele europene. Noi vom face tot ce depinde de noi să ne bucurăm la finalul campionatului viitor, aşa cum ne bucurăm şi acum“.