“Cormoranii” au dominat, Barca i-a spulberat…

0
174

Cine nu a văzut acest 3-0 al Barcelonei admninistrat lui Liverpool probabil îşi imaginează un meci controlat total de catalani. Pe Nou Camp a fost însă o victorie total atipică pentru Barca, după un joc în care a cedat iniţiativa “cormoranilor”, replicând pe contraatac şi din faze fixe. Cele două echipe şi-au împărţit posesia, dar englezii au fost cei care au avut-o mai mult în jumătatea adversă. Presiunea a venit din partea echipei lui Klopp, dar golurile au apărut în poarta lui Alisson.

Catalanii au fost cinici, punctând la primele şanse avute. Suarez a fost letal în prima repriză, la centrarea lui Jordi Alba, pe care a reluat-o de lângă un Van Dijk inert, cu gândul la premiul primit recent, de MVP al sezonului din Premier League. Olandezul făcuse mai devreme henţ în careu, dar olandezul Kuipers şi VAR-ul nu au vrut să dicteze penalty-ul care se cuvenea.

Liverpool a continuat să preseze şi în partea secundă, dar Valverde a imaginat o tactică defensivă întâlnită o dată la un deceniu la gazdele de pe Nou Camp. Ter Stegen şi-a salvat echipa incredibil în trei rânduri, înainte ca Messi să facă 2-0, cu un sfert de oră înainte de final. Argentinianul a speculat mingea trimisă în bară de Suarez, apoi a făcut 3-0, dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri executată perfect. Pe final, Salah a trimis în bară din 6 metri, deşi poarta era apărată numai de fundaşi, iar în prelungiri Dembele a luftat la pasa ideală a lui Messi. Totuşi, 4-0 era mult prea nedrept…

Barcelona – Liverpool 3-0 (Suarez 26, Messi 75, 82)

Barcelona: Ter Stegen – S. Roberto (Alena 90+4), Pique, Lenglet, Alba – Rakitic, Busquets, Vidal – Messi, Suarez (Dembele 90+3), Coutinho (Semedo 60).
Liverpool: Alisson – Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson – Milner (Origi 84), Fabinho, Keita (Henderson 24)  – Salah, Mane, Wijnaldum (Firmino 78)