Sute de şoferi sancţionaţi de poliţişti în minivacanţa de 1 Mai

0
383

rutiera 1Poliţiştii rutieri doljeni au continuat acţiunile pe linia prevenirii şi combaterii evenimentelor rutiere, în aceste zile, raziile având drept scop şi asigurarea fluidizării traficului pe rutele importante şi cele mai circulate din judeţul Dolj, având în vedere că a fost minivacanţa de 1 Mai. Sute de conducători auto au fost „traşi pe dreapta” şi verificaţi, iar pentru abaterile constatate în două zile, respectiv sâmbătă şi duminică, poliţiştii au aplicat 308 amenzi, în valoare de peste 91.000 lei, dar au întocmit şi dosare penale, în plus, fiind reţinute în vederea suspendării 17 permise de conducere.

rutieraEfective de poliţie rutieră din cadrul Biroului Drumuri Naţionale, Biroul Rutier Craiova şi formaţiunile rutiere din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti din Dolj au desfăşurat razii de amploare, sâmbătă şi duminică, pentre prevenirea accientelor produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză şi conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice. În plus, oamenii legii au avut în vedere şi verificarea legalităţii activităţii de transport rutier de mărfuri şi persoane. „Ca urmare a abaterilor constatate pe parcursul activităţilor derulate, poliţiştii au întocmit mai multe dosare de cercetare penală, dintre care două pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, patru pentru conducere cu permis suspendat şi alte patru pentru conducerea unui autoturism neînmatriculat. De asemenea, au fost aplicate 308 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de peste 91.000 lei, dintre care 41 au fost aplicate unor transporatori de marfă, 28 amenzi unor persoane care efectuau transport persoane, dar şi 71 amenzi pentru viteză şi 7 pentru alcool. Oamenii legii au reţinut în vederea suspendării 17 permise de conducere, iar 9 certificate de înmatriculare au fost retrase”, ne-a declarat agent şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Prins de două ori băut la volan în aceeaşi zi

etilotestPe parcursul acestor activităţi, în cursul zilei de duminică, 30 aprilie a.c., un echipaj de poliţişti care acţiona pe strada Crişului din municipiu l-a depistat pe Bogdan B., de 29 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influenţa alcoolului. Poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care s-a întocmit dosar penal pe numele craioveanului. Numai că, în loc să meargă acasă, bărbatul şi-a continuat plimbarea, astfel că a fost prins din nou, de această dată pe strada Dr. Victor Papillian, sub influenţa alcoolului, având o concentraţie de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat şi fără a avea dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice. Şi de această dată poliţiştii i-au întocmit dosar penal.

Şi tot duminică, Dorin U., de 37 de ani, din comuna Bratovoieşti, a fost depistat, pe strada Prelungirea Bechetului, conducând un autobuz (efectuând transport rutier de persoane contra cost, prin curse regulate pe un traseu judeţean) sub influenţa alcoolului, având o concentraţie de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. „Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 2.900 lei  şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru 90 zile”, a mai precizat agent şef adjunct Amelia Barbu.