Caporalul care şi-a incendiat concubina la judecată în stare de arest

0
380

Caporalul craiovean în vârstă de 32 de ani, angajat la o unitate militară din Craiova, ajuns după gratii pentru că, pe fondul consumului de alcool şi al geloziei, în ziua de Dragobete, a turnat alcool sanitar pe concubina sa şi i-a dat foc, a fost trimis în judecată. Dosarul în care bărbatul va fi judecat pentru omor calificat s-a înregistrat la Tribunalul Militar Timişoara, la sfârşitul săptămânii trecute, magistraţii respingându-i solicitarea de a fi plasat în arest la domiciliu şi prelungindu-i arestarea preventivă cu încă 30 de zile. Militarul craiovean a fost reţinut pe 3 martie a.c., în ziua în care femeia pe care o incendiase, în vârstă de 54 de ani, a murit în spital.

dubaCaporalul Ştefan Daniel Truţă, de 32 de ani, angajat la o unitate militară din Craiova, a fost reţinut pe 3 martie a.c., în urma unui incident cumplit, făcut public de procurorii militari ai Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timişoara, în a cărui rază de competenţă teritorială se află şi Craiova. Reamintim că, anchetatorii au anunţat atunci, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului Ştefan Daniel Truţă (caporal – angajat într-o unitate militară din Craiova), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat. În referatul cu propunere de arestare preventivă, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt: „La data de 24 februarie 2017, pe fondul unui conflict între inculpat şi concubina sa, acesta a stropit cu alcool sanitar victima, apoi, cu ajutorul unui spray şi a unei brichete, i-a dat foc. Victima a suferit o serie de leziuni, prezentându-se împreună cu agresorul la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a fost internată, iar astăzi (n.r. – vineri, 3 martie) aceasta a decedat. Din constatările medicale preliminare din data de 24 februarie 2017 a reieşit că victima a prezentat leziuni ce s-au produs prin acţiunea flăcării şi i-au pus în primejdie viaţa”.

I-a dat foc… de Dragobete

Mai exact, precizau procurorii militari, în ziua de Dragobete, pe 24 februarie a.c., Ştefan Daniel Truţă, de 32 de ani, din Craiova, după ce a plecat de la serviciu s-a îmbătat, iar când a ajuns acasă a început să se certe cu concubina sa, Mihaela Gabriela, în vârstă de 54 de ani. Bărbatul era foarte gelos, acesta fiind de obicei motivul certurilor dintre cei doi. Cearta a degenerat, iar la un moment dat bărbatul a pus mâna pe o sticlă cu spirt, a turnat-o peste femeie şi i-a dat foc. Speriat şi el probabil de asemenea cruzime, fără să solicite ambulanţa, a dus-o el pe femeie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Aici, medicii au internat-o la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, constatând că avea arsuri grave pe aproximativ 35% din suprafaţa corpului. A primit tratament, fiind ţinută sub supraveghere, însă, din nefericire, după mai bine de o săptămână de chinuri, vineri, 3 martie a.c., s-a stins. Victima a fost, totuşi, conştientă câteva zile, astfel că le-a putut povesti anchetatorilor ce se petrecuse. Caporalul a ajuns, pe 3 martie, în arestul IPJ Dolj, în baza ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore, iar sâmbătă, 4 martie a.c., a fost dus la Timişoara, fiind prezentat Tribunalului Militar Timişoara cu propunere de arestare preventivă, propunere care a fost admisă de instanţă şi a rămas definitivă câteva zile mai târziu, când craioveanului i s-a respins contestaţia.

A cerut să fie plasat în arest la domiciliu

Procurorii militari au finalizat cercetările şi, la sfârşitul săptămânii trecute, au dispus trimiterea în judecată a caporalului Ştefan Daniel Truţă pentru comiterea infracţiunii de omor calificat. Dosarul s-a înregistrat şi va fi judecat la Tribunalul Militar Timişoara, instanţa menţinând şi arestarea preventivă a inculpatului: „constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive dispusă faţă de inculpatul caporal Truţă Ştefan Daniel, trimis în judecată prin Rechizitoriul Parchetului de pe lângă Militar Timişoara din 24.04.2017, în Dosarul nr. 43/P/2017, pentru infracţiunea de Omor calificat, prevăzută de art. 189 alin.1 lit. h Cod penal. Menţine arestarea preventivă a inculpatului caporal Truţă Ştefan Daniel pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 03.05.2017 şi până la data de 01.06.2017 inclusiv. Respinge solicitarea inculpatului şi a apărătorului ales de înlocuire a măsurii arestării preventive cu arestul la domiciliu. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 28.04.2017”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei. Dosarul urmează să fie analizat în camera preliminară.