Primar de şapte stele… la Urzicuţa

0
805
Florea Grigorescu

Este un primar care „n-are stare”, nici măcar de ziua lui (că tot s-au sărbătorit Floriile ieri), şi poate acesta este unul din secretele care stau în spatele faptului că în ultimii ani, pe mandatele sale, comuna Urzicuţa a înflorit. Însă investiţii în infrastructură sunt programate şi în perioada următoate. Dar nu numai atât. Pentru că este anul Centenarului Marii Uniri, şi la Urzicuţa, Ziua Comunei, se va desfăşura sub această egidă şi autorităţile au în vedere, de asemenea, reabilitarea tuturor monumentelor din localitate. Despre toate acestea ne-a spus câteva cuvinte unul dintre sărbătoriţii zilei de ieri, primarul comunei Urzicuţa, Florea Grigorescu:

Bună ziua domnule primar, şi la mulţi ani de ziua numelui!

– Mulţumesc mult!

Ce face un primar de şapte stele de ziua lui?

– Ca de obicei, în mijlocul cetăţenilor. Dimineaţa voi participa la slujba religioasă de Florii şi sfinţirea capelei din satul Urzica-Mare, unde este preot Iovan Şerban, apoi sper să ajung la meciul de fotbal al echipei Recolta Urzicuţa, iar ziua o voi încheia în familie, cu rude şi prieteni.

Într-adevăr, o zi încărcată şi sper să fie şi reuşită.

– Cu siguranţă!

Ce face un primar de 7 stele în celelalte zile?

– Alerg! Nu poate trece o zi fără să văd care este nivelul Desnăţuiului, sau cum arată câmpul sau dacă sunt gunoaie aruncate în locuri nepermise. Apoi alerg după fonduri pentru investiţii şi încerc să fiu la curent cu tot ce e nou şi s-ar putea implementa şi în Urzicuţa.

Ne-aţi obişnuit ca în fiecare an să adăugaţi la salba de realizări din comună câte o perlă. Ce urmează în acest an?

– Lucrăm acum la licitaţia pentru atribuirea lucrărilor de execuţie la sistemul de canalizare menajeră a comunei şi chiar sperăm ca în cel mult o lună să începem execuţia. Urmează să publicăm, tot zilele acestea, licitaţia pentru realizarea unui sistem de supraveghere video la nivelul comunei, cu 60 de camera de supraveghere, şi pregătim licitaţia pentru execuţia lucrărilor de extindere a reţelei de alimentare cu apă.

O perioadă aglomerată. Mai sunt proiecte şi în alte domenii?

– Nu pot să las să treacă neobservat un eveniment atât de important ca aniversarea a 100 de ani de la crearea României Mari. Vom căuta să recondiţionăm monumentele istorice din comună, vom organiza mai multe manifestari dedicate evenimentului, şi Ziua Comunei din acest an va fi tot sub egida 100 de ani de la România Mare, prilej cu care doresc să organizăm şi o întâlnire cu fiii satului.

Pentru final, ce le doriţi locuitorilor comunei Urzicuţa în preajma sărbătorilor Pascale?

– Nu numai lor, dar şi cititorilor ziarului dumneavoastră, le doresc multă sănătate, linişte, să petreacă împreună cu cei dragi, cu bucurie, zilele sfinte ale Învierii Mântuitorului Iisus Cristos!