Primăria Craiova joacă spânzurătoarea cu taximetriştii

1
394

Primarul Lia Olguţa Vasilescu crede că avem prea multe taximetre în oraş şi intenţionează să mai reducă din numărul lor. Pentru că legea nu permite diminuarea lor, autorităţile vor încerca totuşi să le mai rărească în timp, pe măsură ce taximetriştii vor veni la Primărie pentru a-şi înnoi autorizaţiile. 

Primarul Lia Olguţa Vasilescu a reacţionat după ce mai mulţi consilieri s-au plâns că taximetriştii nu sunt disciplinaţi în trafic, nu respectă nici o regulă impusă de autorităţile locale. În replică, edilul a recunoscut că, într-adevăr, taximetrele sunt prea multe în Craiova şi că trebuie să se ia măsuri. ”Sunt prea mulţi, prea multe maşini pe taxi faţă de cât suportă un oraş de mărimea Craiovei. Noi nu am mai emis nici o licenţă de taxi de când am venit în Primărie. Nici una. Sunt cei dinaintea şi nu îmi permite legislaţia să le retrag decât în anumite cazuri de forţă majoră, ceea ce nu a putut să se întâmple”, a declarat Olguţa Vasilescu.

Sacrificaţi pentru că nu sunt disciplinaţi

Reprezentanţii Primăriei Craiova susţin că taximetriştii ”merită” să fie mai puţini din cauză că nu pot să fie ţinuţi în frâu nici de poliţiştii locali. ”Încercăm să îi disciplinăm cu Poliţia locală, dar să ştiţi că nu merge. S-au dat amezi în neştire de către poliştii locali, dar tot degeaba. În cartierul Brazda lui Novac, de exemplu, pe unde trec foarte des, cred că sunt 40-50 de maşini. Uneori, la orele dimineţii, ajung chiar până în intersecţie. Oricât i-am amenda, se întâmplă acelaşi lucru pentru că nu au unde să tragă maşinile. Din cauza asta am mai şi făcut câteva staţii de taxi ca să-i scoatem măcar de pe banda de circulaţie a străzii ”A.I.Cuza” unde stau tot timpul şi blochează zona de stradă de la semafor”, a mai spus primarul Craiovei.

Cum au scăpat de aproape 300 de taximetrişti

În acest moment, în Craiova există un număr de 1.872 de taximetre care au autorizaţiile vizate la zi. În 2009, autorităţile au început cu 2.160 de maşini pe taxi, dar între timp, unele dintre ele nu au mai putut să-şi înnoiască documentaţia. Autorităţile de acum cred că numărul acesta poate să fie scăzut numai prin aceeaşi metodă, a respingerii înnoirii autorizaţiilor, întrucât legislaţia în domeniu nu permite reprezentanţilor municipalităţii să intervină în alt mod. Totodată, municipalitatea îşi propune să facă razii printre taximetrişti pentru a vedea care dintre aceştia au actele în regulă, convinsă fiind că printre aceştia se află şi destul de mulţi care practică taximetria deşi le-au expirat demult licenţele.

1 COMENTARIU

  1. Sa le ia atestatele la cei care opresc in zonele interzise si ma refer aici la cei ce stau pe colt la universitate,pe colt la piata,la semafoare la Mercur,pe colt la Posta din Cv9,la autogara de la gara si la autogara de la Popeci.Uitasem de Spaniei.Aia nu sunt taximetristi si isi sfideaza in primul rand colegii.Asa ca e mai simplu si se poate???

Comments are closed.