Craiova: Campanie de prevenire lansată de IPJ Dolj

0
275

Reprezentanţii IPJ Dolj au lansat, ieri, o campanie de informare şi prevenire a dispariţiilor de copii denumită “Împreună pentru siguranţa copiilor”.
Această campanie se desfăşoară în perioada 1 aprilie – 15 iunie a.c., participă poliţiştii împreună cu Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual – FOCUS şi are ca scop creşterea nivelului de informare al parintilor si copiilor în ceea ce priveşte modalităţile de prevenire şi interventie în cazul dispariţiei de copii.
De asemenea, se urmăreşte şi promovarea numărului unic european pentru copii dispăruţi 116 000, apel gratuit din orice reţea telefonică.
“În municipiul nostru activitatea se va concentra pentru început pe copiii din clasele I-IV de la Şcoala Gimnazială “Ion Creangă” din Craiova şi parinţii acestora. În acest sens vor fi organizate şi desfăşurate întâlniri la care vor participa ofiţerii de prevenire în cadrul cărora se vor discuta cazuri concrete şi vor fi făcute recomandări atât copiilor cât şi părinţilor”, au declarat reprezentanţii IPJ Dolj.