“O oră de istorie pentru Basarabia” în liceele din Craiova

0
284

Peste 10 000 de elevi din toate judeţele României vor fi implicaţi în cadrul campaniei “O oră de istorie pentru Basarabia”, proiect desfăşurat sub egida Platformei Civice Acţiunea 2012 şi Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie în colaborare cu peste 120 de licee din ţară.

Campania “O oră de istorie pentru Basarabia” se desfăşoară  în perioada 1-5 aprilie 2013, în timpul săptămânii “Să ştii mai multe, să fii mai bun!” iar peste 300 de voluntari vor susţine cursuri de informare asupra trecutului şi prezentului provinciei româneţti Basarabia, dar şi asupra realităţilor românilor de la Est de Prut cu scopul de a sesiza necesitatea implicării active a tinerilor în procesul de readucere a Basarabiei acasă. «Vrem să promovăm mesajul “Basarabia e România” dincolo de înscrisurile pe care le vedem în toată România. E nevoie ca tinerii să fie corect informaţ, iar numărul mare de elevi participanţi confirmă interesul crescut al acestora faţă de soluţionarea greşelilor istoriei. Aducerea românilor basarabeni acasă este un act de care cu toţii suntem responsabil nominal, nu doar politicienii», a declarat Lulea Marius, co-preşedintele Platformei Civice Acţiunea 2012.

Programul “O oră de istorie pentru Basarabia” a fost derulat cu succes anul trecut în fază-pilot în liceele din Botoşani, Bucureşti şi Suceava, astfel că, în acest an, va avea loc în toate judeţele României.