1.200 de craioveni s-au înghesuit să-şi schimbe gratuit periuţa de dinţi

0
286

Peste o mie de craioveni au ignorat vremea mohorâtă de la sfârşitul săptămânii trecute şi au răspuns invitaţiei de a participa la campania „Zâmbeşte România!”. Caravana „Rabla pentru periuţa ta”, parte a acestui proiect, le-a oferit celor prezenţi posibilitatea să schimbe periuţele folosite cu kit-uri complete de îngrijire orală, formate din periuţe noi şi pastă de dinţi.

Campania „Zâmbeşte România”, susţinută de Aquafresh se desfăşoară pentru al doilea an consecutiv şi îşi propune facilitarea accesului la educaţie şi prevenţia în vederea îmbunătăţirii sănătăţii orale în rândul populaţiei. Statisticile prezentate de specialiştii în domeniu nu ne fac cinste. Românii folosesc, în medie, aceeaşi periuţă de dinţi timp de un an şi jumătate, în condiţiile în care medicii stomatologi recomandă înlocuirea aceasteia la fiecare trei luni. Şi în ceea ce priveşte consumul de pastă de dinţi, situaţia este îngrijorătoare. Studiile de piaţă  arată că românii consumă  puţin peste un tub de pastă de dinţi pe an (media naţională) şi aproape două tuburi pe an la nivel urban.  Campania se adresează părinţilor, copiilor şi educatorilor şi se derulează sub sloganul „Ai grijă de sănătatea dinţilor tăi!”.

„Zâmbeşte România” la Craiova

Axându-se foarte mult pe partea de prevenţie, campania „Zâmbeşte România” include un program de educare în şcoli din întreaga ţară, inclusive în Craiova. Specialişti în igiena orală vor oferi copiilor sfaturi pentru a avea un zâmbet sănătos. De asemenea, cei mici vor primi seturi complete de îngrijire a dinţilor, fomate din periuţe şi pastă de dinţi. O altă surpriză se adresează craiovenilor de toate vârstele. Începând cu luna mai şi până la sfârşitul anului, aceştia vor putea beneficia de consultaţii gratuite în cabinetele stomatologice. Lista cabinetelor va fi disponibilă începând cu data de 1 mai pe www.zambesteromania.ro.