Jandarmii, luaţi cu asalt de copii

0
60

Peste 1.000 de copii, elevi şi preşcolari de la unităţi de învăţământ din Craiova au “luat cu asalt”, ieri, sediul celor două unităţid e jandarmi din Craiova, respectiv Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, în cadrul “Zilei Porţilor Deschise”. Manifestarea, care face parte din programul dedicat aniversării a 161 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, le-a dat prilejul celor mici să se familiarizeze cu o parte din tehnica folosită de jandarmi în timpul misiunilor. Toţi cei care au trecut pragul celor două unităţi de jandarmi au avut posibilitatea să viziteze Biserica, Sala Tradiţiilor, Sala de pregătire fizică şi alte spaţii în care jandarmii îşi desfăşoară activitatea. De asemenea, au fost amenajate mai multe ateliere unde au fost expuse armamentul şi tehnica din dotare, copiii fiind foarte încântaţi de dotarea structurilor antiteroriste, fiecare fiind dornic să-şi facă o fotografie cu o cască pe cap sau într-una din maşinile jandarmilor.

La finalul activităţii au fost prezentate mai multe exerciţii demonstrative cu câinii de serviciu, care au făcut deliciul celor prezenţi. De menţionat faptul că, în Sala Tradiţiilor, participanţii au avut la dispoziţie o colecţie de fotografii cu aspecte inedite din activitatea jandarmilor care făceau parte din Legiunile Iaşi şi Soroca în anii de debut ai celui de al II-lea Război Mondial. Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei craiovene, toată această activitate a fost organizată de cele două unităţi cu sprijinul Clubului Sportiv „Straja” şi Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor (IPA) Regiunea 3 Dolj. După-amiaza a fost rândul cadrelor pensionare să facă turul celor două unităţi, după care au participat la un spectacol organizat la Casa Armatei din Craiova.

Cetăţenii municipiului Craiova care nu au reuşit să participe la „Ziua Porţilor Deschise”, sunt invitaţi duminică, 3 aprilie a.c., în intervalul orar 11.00-13.00, în Parcul „Nicolae Romanescu”, unde va avea loc o altă expunere a armamentului şi tehnicii din dotare.