Angajata DSP Dolj, trimisă în judecată pentru trafic de influenţă

0
214

Manuela Militaru, economista Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj arestată preventiv pe 8 martie, a fost trimisă în judecată, ieri, de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Craiova, pentru trafic de influenţă în formă continuată. Femeia este acuzată că a primit de la 18 persoane 32.400 euro şi 44.900 lei pretinzând că le poate rezolva angajarea în diverse funcţii.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei Manuela Militaru, economist în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată (18 acte materiale). Potrivit unui comunicat de ieri al DNA, în rechizitoriul întocmit la finalizarea cercetărilor, procurorii au reţinut faptul că, “în cursul anului 2010, inculpata Militaru Manuela, în calitate de economist în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, a pretins în mod repetat, diverse sume de bani ce totalizează 35.000 euro şi 46.900 lei, primind efectiv 32.400 euro şi 44.900 lei de la 18 persoane denunţătoare pe care le-a lăsat să creadă că poate interveni pe lângă persoane cu funcţii de conducere din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova şi Gărzii de Mediu Dolj, în scopul angajării denunţătorilor în cadrul acestor instituţii ori în scopul pensionării medicale a unor rude apropiate a celor în cauză”. Femeia a fost reţinută luni, 7 martie a.c., de ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj din cadrul DGA, la momentul respectiv oamenii legii având doar 9 denunţuri. Restul persoanelor care i-au dat bani femeii au fost depistate ulterior, în cursul anchetei.

Pentru a reuşi recuperarea pagubei produse de femeie, procurorii DNA Craiova au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra locuinţei aparţinând inculpatei. Manuela Militaru a fost arestată preventiv pe 8 martie a.c., pe o perioadă de 29 de zile, şi este în continuare în arestul IPJ Dolj.