Primul convoi umanitar românesc intră în Ucraina

0
588
Crucea Roșie Română trimite primul convoi cu ajutoare umanitare la Cernăuți, în sprijinul persoanelor afectate de conflictul armat din Ucraina. Ca urmare a discuțiilor purtate de reprezentanții organizației și președintele Consiliului Județean Suceava cu guvernatorul regiunii ucrainene, Serghii Osaciuk, în Vama Siret, au fost stabilite detaliile privind accesul unui convoi umanitar ce va pleca astăzi de la pavilionul Romexpo București – intrarea D.
Șase tiruri cu 150 de tone de produse de maximă necesitate vor ajunge la Cernăuți:
• alimente de bază greu perisabile: mălai, făina de grâu, zahăr, ulei, orez, conserve, paste făinoase, compot, sucuri pentru copii, cereale, produse instant (supe instant, fulgi de fasole, fulgi de cartofi).
• produse de îngrijire bebeluși și copii: scutece de unică folosință, șervețele umede.
• pături, perne, lenjerii de pat, lanterne, generatoare electrice, baterii.
• produse de igienă personală: pastă și periuțe de dinți, absorbante, șampon, gel de duș, hârtie igienică.
• materiale sanitare: seringi, ace și dezinfectant.
Pentru a veni în sprijinul cetățenilor ucraineni afectați de război, eMAG și Tazz se alătură campaniei “Umanitatea nu are granițe”, lansată de Crucea Roșie Română în sprijinul populației civile sever afectate. Astfel, produsele din cinci dintre cele șase camioane din convoiul umanitar sunt achiziționate prin contribuția eMAG – alimente, materiale sanitare și de primă necesitate, în valoare de 550.000 de lei.
În plus, clienții eMAG și Tazz pot efectua donații direct din cele două platforme, iar valoarea unei donații începe de la 5 lei. Din fondurile rezultate din donațiile efectuate pe cele două platforme, Crucea Roșie Română va achiziționa necesarul de hrană și produse sanitare pentru populația civilă ucraineană.
Situația tragică din Ucraina va avea consecințe devastatoare asupra populației civile și va duce la distrugerea pe scară largă a obiectivelor civile, cum ar fi instalațiile de apă și electricitate, precum și la deplasări în masă, traume, separarea familiilor și dispariții de persoane. Sute de mii de oameni care locuiesc aproape de zona de contact se confruntă cu lipsa accesului la alimente, apă și electricitate.
Prioritatea Crucii Roșii Române este să ajute populația civilă care va ajunge pe teritoriul României, dar și pe cei aflați în nevoie în Ucraina. Oamenii prinși în mijlocul acestor evenimente au nevoie să fie sprijiniți și protejați. Voluntarii Crucii Roșii Române sunt prezenți în mai multe puncte de intrare în țară.
Persoanele care doresc să ajute o pot face prin:
DONAȚII ONLINE pe site-ul www.crucearosie.ro
DONAȚII PRIN SMS, la numărul 8825, cu textul UMANITATE, în valoare de 2 euro, în toate rețelele de telefonie mobilă.
DONAȚII prin platforma Revolut
DONAȚII DE ALIMENTE GREU PERISABILE în magazinele Carrefour, Mega Image și Cora, prin programul Banca de Alimente.
DONAȚII ÎN CONTURILE campaniei deschise la BRD Agenția Piața Romană:
RO76BRDE410SV07590484100 (Lei)
RO12BRDE410SV31714694100 (Euro)
RO88BRDE410SV36413794100 (USD)