Tragedie la Celaru: un bărbat şi fiica acestuia, morţi într-un incendiu

0
1916
Cu puţin timp înainte de miezul nopţii de 1/2 martie 2021,  Detașamentul 2 Pompieri Craiova, în cooperare cu un echipaj de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Caracal și unul din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Celaru, a intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la locuința unei persoane, din com. Celaru. Din păcate, au fost găsite carbonizate două persoane – un bărbat de 49 de ani şi fiica acestuia, în vârstă de opt ani.
La locul intervenției, au fost dislocate și două echipaje din  cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Dolj și un echipaj de prim-ajutor din cadrul Detașamentului de  Pompieri Caracal. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta cu violență la casa de locuit. “În urma incendiului, a ars casa de locuit pe o suprafață de aproximativ 90 mp cu bunurile din interiorul acesteia (elemente de mobilier, articole textile, acte, etc). La locul intervenției au fost găsite și două persoane carbonizate care au fost surprinse în interiorul casei de locuit. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind un foc deschis în spații închise”, se arată în comunicatul ISU Dolj.

 Poliţia îşi continuă cercetările

Date fiind faptele, a intervenit şi IPJ Dolj, care va derula propria anchetă. “Ieri noapte, polițiștii Secției 12 Poliție Rurală Daneți au fost sesizați de o femeie din comuna Celaru, cu privire la faptul că la locuința vecinilor săi a izbucnit un incendiu. La fața locului s-au deplasat polițiștii și pompierii, aceștia din urmă desfășurând activități pentru stingerea incendiului. Într-una dintre încăperile locuinței au fost găsite două persoane decedate, un bărbat de 49 de ani și fiica acestuia de 8 ani. În cauză au fost dispuse expertize medico-legale pentru a se stabili cu exactitatea cauzele celor două decese, fiind totodată întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă”, precizează IPJ Dolj. După primele cercetări, se pare că a fost aprins un foc în casa familiei respective, una de condiţie modestă, din Celaru, iar cea care a scăpat a fost o femeie, mama fetiţei decedate  şi soţia bărbatului carbonizat.