Gustavo revine la Universitatea Craiova

0
401

Universitatea Craiova se întăreşte în linia ofensivă cu brazilianul Gustavo Di Mauro Vagenin, care va ajunge în Bănie şi va semna un contract până în vară, cu posibilitate de prelungire. El vine din postură de jucător liber de contract, urmând a încasa 10.000 de euro pe lună în Bănie. Jucătorul de 28 de ani a evoluat la Universitatea în perioada 2016-2018, apoi s-a transferat în liga a doua chineză, la Liaoning Whowin, pentru suma de 850.00 de euro.

Gustavo va concura pentru un post în banda stângă cu Andrei Ivan şi Cristi Bărbuţ, aceştia fiind însă accidentaţi în acest moment. Ivan a ieşit de pe teren cu o afecţiune la mână în timpul meciului cu Gaz Metan, în timp ce Bărbuţ s-a accidentat în săptămâna partidei cu medieşenii.

La Craiova, Gustavo a marcat 16 goluri în 56 de meciuri, cucerind Cupa României cu Ştiinţa, în 2018, el marcând şi în finala cu Hermannstadt. Gustavo a făcut parte dintr-o tripletă teribilă a oltenilor, alături de Băluţă şi Mitriţă. Aşadar, avem un alt come-back în Bănie, după Ivan, Vătăjelu, Acka şi Nuno Rocha, ultimul părăsind însă din nou echipa.

În China, brazilianul a reuşit 11 goluri în 40 de partide, iar ultima sa prezenţă pe teren a fost în septembrie anul trecut. În cariera sa, Gustavo a mai evoluat în Italia, pentru Salernitana, Novara, Lecce şi Messina.