Întrevederea Prim-ministrului României, Viorica Dăncilă, cu grupul doamnelor ambasador acreditate la București

0
451

Prim-ministrul României Viorica Dăncilă a participat ieri, 1 martie 2019, la o întrevedere cu grupul doamnelor ambasador acreditate la București, având un schimb de opinii cu privire la consolidarea măsurilor și acțiunilor guvernamentale axate pe rolul femeii și promovarea acesteia în societate.

Aceasta întrevedere a avut loc în contextul evenimentului referitor la mandatul Tunisiei de capitală a femeii arabe pentru perioada 2018-2019, organizat in parteneriat cu Ambasada Tunisiei la Bucuresti.

Totodată, demnitarul român a subliniat că în anul 2018 au fost adoptate două documente importante, respectiv Strategia națională privind promovarea egalității de șanse între femei și bărbați și prevenirea și combaterea violenței domestice pentru perioada 2018-2021, precum și Planul operațional pentru perioada 2018 – 2021 pentru implementarea Strategiei.

Premierul a asigurat că Guvernul va continua promovarea politicilor care vizează combaterea violenței domestice și încurajarea antreprenoriatului feminin și a participării femeilor la procesul decizional, inclusiv din postura de Președinție rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Astfel, una dintre prioritățile mandatului României se referă la promovarea și susținerea inițiativelor privind combaterea discriminării de gen.

În acest sens, prim-ministrul român a anunțat organizarea la București, la finalul lunii mai 2019, în calendarul Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, a unei conferințe internaționale la nivel înalt privind promovarea rolului femeii în procesul decizional.