„Sancţiuni” cu flori şi mărţişoare aplicate de poliţiştii doljeni

0
87

1 Martie şi tradiţia mărţişorului este un nou prilej pentru ca poliţiştii doljeni să întâmpine doamnele şi domnişoarele cu o mică surpriză, oferindu-le, în locul unor eventuale sancţiuni contravenţionale, un mărţişor sau o floare.

martisoare 2Cum de altfel a devenit o tradiţie, nici în acest an poliţiştii secţiilor de poliţie din municipiul Craiova, dar şi poliţiştii din cadrul secţiilor municipale şi orăşeneşti din judeţ nu au dat uitării ziua Mărţişorului şi le-au surprins în mod plăcut pe doljence, oferindu-le un simbol al primăverii şi o floare.

Poliţiştii Secţiei 1 Craiova le-au oferit doamnele şi domnişoarele prezente pe străzile din Centrul Vechi al Cetăţii Băniei mărţişoare personalizate prin care au fost transmise şi câteva sfaturi utile în scopul pregătirii antivictimale, astfel încât să nu cadă pradă răufăcătorilor. În cel mai mare cartier craiovean, Craioviţa Nouă, poliţiştii Secţiei 5 le-au urat o primăvară frumoasă reprezentantelor sexului frumos, patrulând pe străzile şi aleile cartierului şi împărţind mici vestitori ai primăverii. Mai mult decât atât, poliţiştii de proximitate din cadrul Secţiei 5 Poliţie au organizat activităţi cu caracter informativ-preventiv în rândul personalului feminin al mai multor societăţi comerciale, tipografii şi  fabricilor de textile din Craioviţa Nouă.

martisoarePoliţiştii din Calafat, Filiaşi şi cei din Segarcea au acţionat în trafic astfel că femeile participante la trafic, fie în calitate de pieton, fie conducător auto sau doar pasager, au fost oprite şi au fost „amendate” de poliţişti cu flori şi mărţişoare. Poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Craiova şi Poliţiei municipiului Băileşti au desfăşurat şi activităţi de informare şi conştientizare a publicului asupra riscurilor pe care şi le asumă victimele violenţei domestice, precum şi consecinţele ce pot să decurgă dintr-un comportament permisiv la adresa agresorilor. De asemenea, poliţiştii acestor subunităţi, dar şi cei din cadrul Poliţiei Oraş Bechet au stat de vorba şi cu elevi de liceu şi gimnaziu fiind supuse atenţiei teme precum efectele consumului de stupefiante şi aspecte privind traficul de minori.

Poliţiştii au fost bucuroşi că prin aceste activităţi au reuşit să le facă să zâmbească pe doamnele şi domnişoarele întâlnite şi le-au urat „O primăvară frumoasă!”