Schimbare de primăvară la Cancelaria Prefectului de Dolj: Şovăilă, în locul lui Traşcă

0
242

Printre florile şi mărţişoarele aducătoare de noroc, dăruite, ieri, de prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, jurnalistelor din mass-media doljeană, reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai avut ceva de împărţit. Sau, mai bine spus, de împărtăşit: fostul subprefect de Dolj, Cristian Şovăilă, a revenit în Palatul Administrativ, de data aceasta pe postul de director al cabinetului prefectului, în locul lui Adrian Traşcă.

Cristian Şovăilă

Schimbarea de peisaj se vrea a fi, potrivit declaraţiilor făcute de Nicolae Giugea, cât şi de Cristian Şovăilă, un suflu nou, care să ţină piept lunilor grele ce urmează. “Ţinând cont de problemele extrem de diversificate pe care le avem la nivelul judeţului, de faptul că se apropie alegerile, şi pentru o bună organizare, am considerat că trebuie făcută o modificare în componenţa Cancelariei Prefectului şi l-am solicitat pe domnul Cristi Şovăilă să vină alături de mine. Începând de astăzi, domnul Cristi Şovăilă este directorul Cancelariei Prefectului”, a declarat prefectul Nicolae Giugea.

Despre fostul şef al cabinetului, acesta a precizat că “se relaxează”, după ce “a muncit bine sub doi prefecţi, ceea ce nu este lucru uşor”: “Domnul Adi Traşcă e acum într-o perioadă de relaxare, de odihnă. În continuare, cred că va fi activ acolo, la organizaţia căreia îi aparţine, pe la partid, pe unde aparţine dumnealui”.

“Pun umărul la rezolvarea problemelor specifice unui an electoral”

Revenind la deja activa colaborare cu noul subaltern, Cristian Şovăilă, Giugea a spus că este convins că împreună vor face “exact ce trebuie”. “Am convingerea că vom face o echipă bună în continuare şi vom face exact ceea ce trebuie. Nu vreau să facem nimic, nici un fel de greşeli, suntem monitorizaţi şi de ministrul Administraţiei şi Internelor, domnul Gabriel Berca, şi de primul-ministru, dar, în acelaşi timp, şi de opoziţie, ca nu cumva să facem greşeli, aşa că nu vom face nici un fel de rabat de la lege. Tot ceea ce trebuie îndeplinit în prevederile legale vom face împreună”, a plusat prefectul.

“M-a onorat solicitarea domnului prefect, am răspuns cu plăcere, mai ales că experienţa mea profesională în administraţie este destul de mare, de peste 15 ani. Mi-am pus această expertiză la dispoziţie tocmai pentru că este un an destul de dificil, pentru a pune umărul la rezolvarea acestor probleme specifice unui an electoral. (…) Perioada mandatului de director de Cancelarie este pe perioada mandatului prefectului”, a declarat şi Cristian Şovăilă.

Întrebat dacă intenţionează ca la un moment dat să acceadă la fotoliul de prefect, acesta a afirmat că nu se poate pronunţa asupra acestei probleme. În schimb, Nicolae Giugea a ţinut să adauge că este o ipoteză asupra căreia “o să ne aplecăm şi noi, dacă credeţi că ar putea fi o variantă de lucru”, răspunzând astfel şi la întrebările privind posibila sa candidatură la preşedinţia Consiliului Judeţean Dolj, caz în care funcţia de prefect ar rămâne liberă.