Din partea femeilor social-democrate – Flori şi mărţişoare pentru proaspetele mămici

0
1905

Primăvara a fost vestită ieri şi în saloanele maternităţii din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova. Proaspetele mămici au fost vizitate de către reprezentantele Organizaţiei Judeţene Dolj a Femeilor Social Democrate, care au venit să le felicite dar şi să le dăruiască o floare şi un mărţişor, drept simbol al venirii primăverii. Unele dintre ele deveniseră mămici doar cu câteva ore înainte, însă, în glasul tremurând şi în privirile sclipitoare nu se putea citi decât o mare fericire. Pentru ele cel mai frumos mărţişor nu poate să fie decât micuţul pui de om, cel care de acum încolo le va vesti întâia zi de primăvară.

“Prin această acţiune vreau să reamintesc ideea de simbol al mărţişorului, care reprezintă practic, bucuria de a trăi, viaţa renaşterea, miracolul vieţii. Este simbolul sărbătorii primăverii şi a zilei de 1 Martie. Tocmai pentru că vrem să omagiem un astfel de eveniment şi vrem să amintim renaşterea, miracolul vieţii şi al naşterii, suntem la secţia de nou-născuţi a Spitalului de urgenţă din craiova ca să oferim tinerelor mămici o floare şi un mărţişor ca semn al preţuirii şi respectului nostru şi al dragostei noastre, tocmai pentru că au adus pe lume în această perioadă tinerele vlăstare, ghioceii care înseamnă speranţa noastră şi optimismul pentru o primăvară mai bună, mai cu soare şi mai luminoasă. Din acest motiv, în numele femeilor social democrate din judeţul Dolj vrem să le oferim aceste simboluri ale primăverii împreună cu urările noastre sincere pentru o primăvară care să le pătrundă în suflet, cu bucurie, cu speranţă pentru tot ceea ce este bun, trainic şi frumos în jurul nostru”, a mărturisit Daniela Tarniţă, preşedinta femeilor social democrate din Dolj.

“Petrec 1 Martie în spital. Aceasta este o lună importantă pentru noi femeile, iar pentru mine e şi mai importantă pentru că am adus pe lume un băieţel suberb de 4,400 kg, este un grăsunel. Acesta este un sentiment de neînlocuit şi un mărţişor superb pentru o mamă. Măbucur că s-a gândit cineva şi la noi, proaspetele mămici”, a spus Alexandra, mămica unui băieţel.

“Am născut o fetiţă foarte frumoasă aseară, ea este mărţişorul meu de 1 martie şi tot ea mi-a vestit primăvara. Dar şi surpriza pe care ne-au făcut-o doamnele astăzi este foarte frumoasă, mă bucur că s-au gândit la noi”, a mărturisit Mihaela, fericita mămică a unei fetiţe.